Houdt de historische
waarde in leven

Duurzaam ondernemen
Grote voorraad prachtig oud hout
Eigen webshop met unieke producten

Loftdeur eiken barnwood

“een uitnodiging om te ontdekken wat er achter deze deur ligt”

 

Historisch Hout produceert massieve loft deuren verwerkt uit reclaimed barnwood eikenhout. Eeuwenoude schuren & huizen in de Balkan, daar vinden wij ons barnwood eiken hout!  De gebouwen zijn door het landklimaat geteisterd door zon, sneeuw en wind.  Ons barnwood is hier “created by nature”

 

Een loft deur met karakter.

Oude hand gekerfde tekens,  maar ook grove knoesten en scheuren zitten in deze deuren. Elk authentieke detail zegt wat over de geschiedenis en herkomst van dit oude barnwood en geven de deur juist karakter! Er zitten soms nog wat hand gesmede spijkers in de planken… die laten we lekker zitten en maken van de deur een echte eyecatcher! Doordat de barnwood planken soms gescheurd zijn of niet altijd even recht plaatsen wij zowel aan de onderkant als aan de bovenkant een horizontale klamp aan 1 zijde van de deur, deze zorgen ervoor dat de deur stevig in elkaar blijft zitten.  De loftdeuren worden vaak afgehangen aan een industriële katrol.

Deuren op maat.

Onze maatwerk loft deuren worden met zorg gemaakt door vakmensen. Wij verwerken hierbij hoogwaardig reclaimed eikenhout afkomstig uit Europa. Als historische houthandel kopen wij rechtstreeks bij de bron de beste partijen reclaimed hout in. Door de jaren heen hebben onze werknemers ervaring opgedaan in de diverse uitstralingen en patine die voorkomen in recycled hout. Door onze kennis over historische bouwmaterialen kunnen wij deuren produceren passend bij uw wensen! Tevens draagt u bij aan een circulaire economie door te kiezen voor onze deuren, er wordt tenslotte geen boom voor gekapt!

 

 

Enthousiast geworden?

En wil je meer informatie of heb je een vraag over onze loftdeur eiken barnwood?

Vul onderstaande gegevens in en ontvang en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact met ons op voor een prijsopgaaf of een bezoek aan onze showroom!


Toepassingen Maten & voorraad
Buitendeur Lengtes: 100-300cm
Loftdeur Breedtes: 60-120 cm
Binnendeuren Dikte: 20-45 mm  (paneel 20/25 mm + klamp 20 mm)
Voorraad/prijs: maatwerk, neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte
Raak ook verliefd
Ervaar het karakter en de schoonheid van pure producten