Houdt de historische
waarde in leven

Duurzaam ondernemen
Grote voorraad prachtig oud hout
Eigen webshop met unieke producten

Barnwood gevelbekleding

“Historische houten gevelbekleding”

Op zoek naar een barnwood gevelbekleding?U heeft ze vast wel eens gezien; oude schuren, boerderijen en berghutten hoog in de Alpen, vaak ouder dan ons zelf. Door de extreme weersinvloeden in de Alpen zijn deze grenen planken prachtig diep gegroefd. Door de felle zon ontstaan er unieke kleurpatronen van zwartgrijs tot lichtbruin, dit noemen ze ook wel ‘Sonnengebrant’. Hierdoor is de barnwood gevelbekleding zeer divers. Zodra de planken bij ons in de opslag liggen hebben ze een hele reis gemaakt, de spijkers zijn getrokken en ze zijn gesorteerd op kleur en lengte!

Barnwood gevelbekleding

Barnwood is een begrip voor oude vuren/grenen en eiken planken, afkomstig van oude veldschuren en berghutten uit de Alpen. Vroeger dienden deze planken als gevelbekleding. Door de weersinvloeden is het hout getekend door weer en wind. Barnwood planken hebben een unieke kleur en structuur. Wij kunnen deze planken ook voorzien van mes en groef.

Enthousiast geworden over onze barnwood gevelbekleding?

En wil je meer informatie of heb je een vraag over ons assortiment?

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Decennia ’s oude veldschuren, vaak ouder dan ons zelf. Wij vinden hier onze barnwood planken. Door de weersinvloeden die de ‘barns’ tientallen jaren hebben getrotseerd hebben de planken prachtige diepe groeven en een geleefde uitstraling, unieke breedtes van meer dan 30 cm zijn geen uitzondering!  Met het slopen van de barns worden de planken zorgvuldig ontdaan van spijkers en worden ze geselecteerd op kwaliteit en lengte.

Eiken barnwood is een populair product dat veel in de interieurbouw wordt verwerkt, het is een duurzaam materiaal wat zeer geschikt is voor het bekleden van wanden of het maken van deuren en keukenfronten. Dus ook perfect voor een barnwood gevelbekleding. Eiken geeft een luxueuze uitstraling aan uw project. Barnwood is een product wat buitenshuis ook zeer goed te verwerken is, denk hierbij aan gevelbekleding of deuren. Kortom prachtig bouwmateriaal met een verhaal. Naast barnwood eiken hebben wij ook barnwood grenen en plaatmateriaal!

Raak ook verliefd
Ervaar het karakter en schoonheid van pure producten