10% WEBSHOP KORTING
Kortingscode:voorjaarskorting2023

Houdt de historische
waarde in leven

Robuuste & onderhoudsarme gevelbekleding
Duurzaam bouwmateriaal
Omvangrijke collectie barnwood in voorraad

Barnwood gevelbekleding

“Historische houten gevelbekleding”

Barnwood gevelbekleding 

Op zoek naar houten gevelbekleding met een robuust uiterlijk? Dan bent u bij ons op het juiste adres. Wij hebben een groot assortiment aan oud eiken en grenen hout geschikt voor een gevelbekleding buitenshuis. Naast dat wij gevelbekleding buitenshuis hebben, hebben wij ook gevelbekleding/wandbekleding voor binnenshuis. Decennia ’s oude veldschuren, vaak ouder dan ons zelf. Hier vinden wij onze barnwood gevelbekleding. Door de weersinvloeden die de ‘barns’ tientallen jaren hebben getrotseerd hebben de barnwood planken prachtige diepe groeven en een geleefde uitstraling, unieke breedtes van meer dan 30 cm zijn geen uitzondering! Na het slopen van de barn wordt het hout naar Nederland geëxporteerd. Hier gaat het barnwood eerst de droogkamer in. Vervolgens wordt het hout bij ons geselecteerd op kwaliteit en lengte. 

Barnwood is een algemeen begrip voor oude vuren/grenen en eiken planken, afkomstig van oude veldschuren en berghutten uit de Alpen. Vroeger werden deze planken al als gevelbekleding geplaatst. Door de weersinvloeden is het hout prachtig getekend door weer en wind. Barnwood planken hebben daarom een unieke kleur en structuur. Optioneel kunnen wij deze planken ook voorzien van mes en groef.

Enthousiast geworden over onze barnwood gevelbekleding?

En wil je meer informatie of heb je een vraag over ons assortiment?

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Eiken barnwood is een populair product dat veel als gevelbekleding wordt gebruikt, het is een duurzaam materiaal wat zeer geschikt is voor het bekleden van wanden of het maken van diverse toepassingen binnenshuis. Dus perfect voor een oude houten gevelbekleding. Oud eiken geeft een luxueuze uitstraling aan uw huis, bedrijfspand of schuur. Barnwood is een product wat buitenshuis zeer goed te verwerken is, doordat het eikenhout al decennia jaren buiten is geplaatst wordt de werking van het hout steeds minder intensief.

Hierdoor ontstaat bij de juiste montage een uiterst duurzame en onderhouds vrije gevel, doordat de originele patina van het hout juist de uitstraling creëert die je wenst hoeft de gevel niet behandeld te worden. Kortom prachtig bouwmateriaal met een verhaal. Benieuwd naar onze gevelbekleding? Kom gerust eens langs in onze showroom! Naast barnwood eiken gevelbekleding hebben wij nog veel meer barnwood producten.

Raak ook verliefd
Ervaar het karakter en schoonheid van pure producten