Houdt de historische
waarde in leven

Zelf uw oude eiken planken uitzoeken
Ook geopend op Zaterdag
Ruime voorraad oud eiken hout

Geschaafde wagonplanken

“Uit oude goederenwagons”

Eiken wagonplanken

Zoekt u Historische eiken planken met een authentieke uitstraling?  Wagondelen hebben dienst gedaan als vloerdelen in oude goederenwagons uit Frankrijk. Na tientallen jaren van gebruik komen de materialen vrij bij het slopen van de oude wagons. Historisch Hout heeft nauw contact met slopers in Frankrijk, wij kopen de partijen en transporteren ze naar Nederland! Wij kunnen ze bewerken in onze werkplaats als geschaafde wagonplanken.

Wijnpersplanken

Historisch Hout importeert oude wijnpersbalken afkomstig van oude graanschuren & wijnpersen uit de zuid oost-Balkan landen. Deze kunnen worden verzaagd als plank. De vaak leegstaande schuren worden gekocht van de lokale beheerders, hierna worden de schuren handmatig gesloopt, de balken worden gesorteerd op lengte en kwaliteit en verpakt tot vervoerbare pakketten. De schuren zijn vaak meer dan 150 jaar oud!

Enthousiast geworden over onze geschaafde wagonplanken?

En wil je meer informatie of heb je een vraag over ons assortiment?

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wijnpersplanken

Wijnpersplanken zijn een populair product dat veel in interieurs wordt gebruikt, het is een duurzaam materiaal wat zeer geschikt is voor het bekleden van wanden of het maken van barnwood deuren, keukenfronten, tafelbladen keuken bladen en keukenfronten! Kortom prachtig bouwmateriaal met een verhaal. Naast wijnpersplanken zijn de houtsoorten Azobé scheepsplanken, wagonplanken en oud eiken ook erg populair.

Spoorplanken

Naast onze wagonplanken & wijnpersplanken hebben wij oude Eiken spoorplanken op voorraad. Deze zijn duurzaam en hebben een karakteristieke, robuuste en warme uitstraling. Onze spoorplanken zij te  vinden in hun verleden van de Nederlandse spoorwegen en zijn een perfect alternatief voor geschaafde wagonplanken. Onze planken zijn schoon en bevatten geen creosoot/carbeleum. De spoorplanken zijn gedroogd tot 12% waardoor ze perfect bruikbaar zijn voor interieurtoepassingen!

Raak ook verliefd
Ervaar het karakter en de schoonheid van pure producten