Houdt de historische
waarde in leven

Wat is oud hout?

Is hout wat uit oude gebouwen zoals: boerderijen, huizen en schuren komt. Elk stuk hout draagt een verhaal met zich mee. Dat is zo bijzonder aan ‘oud hout’. Doordat dit jaren is blootgesteld aan weer en wind is het hout bijzonder mooi getekend. Door die jaren heeft het hout mooie gebruikersporen gekregen. Of het hout nu afkomstig is uit oude boerderijen of goederenwagons dat maakt ons niks uit. Door alle omstandigheden krijgt dit hout een bijzonder karakter. Die historie achter het hout, in combinatie met het karakteristieke en robuuste karakter, is juist wat oud hout zo interessant maakt. 

Hout met een historie

Het hout heeft vaak al 100 tot 200 jaar al schuur, huis of boerderij gefunctioneerd. Dit oude (exclusieve) hout is nog steeds in top conditie. Tevens is het natuurlijk ook super duurzaam om oud hout te gebruiken. Voor oud hout hoeven er geen nieuwe bomen gekapt te worden. In tegenstelling met nieuw-hout is dit wel nodig. Het is daarom perfect te gebruiken voor diverse interieur toepassingen. Wij gebruiken ons hout voor plaatmateriaal, vloeren, deuren, keukenfronten, wandplanken en nog veel meer. Door de historie van het hout is elk project weer anders! En heeft elk project een ander uiterlijk! 

Barnwood

Veel mensen gebruiken het woord ‘barnwood’ als verzamelnaam voor al het oude hout wat afkomstig is uit oude gebouwen. Historisch Hout importeert barnwood in allerlei soorten en maten vanuit de Oost-blok landen. Dit hout is voor diverse toepassingen te gebruiken. Op onze site hebben wij veel inspiratie staan met ‘oud hout’. Doordat je bij barnwood verschillende maten hebt is het lastig om een vast product te creëren. Wij zijn de laatste tijd druk bezig om hier toch verandering in te laten komen. Daarom bieden wij nu veel vaste producten in oud hout aan in onze webshop! Wij bieden oud houten wandbekleding & wandplanken aan. Daarbij bieden wij ook plankdragers & conserveermiddelen aan.

Unieke hout producten

Alles wat wij binnen Historisch hout maken is maatwerk, dit betekend dat al onze projecten uniek zijn. Daarom is de wens van de klant ook zeer belangrijk bij ons! Wij verkopen ons oude hout aan zowel particulier als zakelijk. Ben je op zoek naar één plank of op zoek naar een heel pakket barnwood? Voor beide gevallen ben je van harte welkom bij ons! Ben je nu benieuwd wat wij doen en welke producten wij verkopen? Neem dan een bezoekje aan onze vernieuwde showroom of neem contact met ons op!

nl-NL