Houdt de historische
waarde in leven

Duurzaam ondernemen
Grote voorraad prachtig oud hout
Eigen webshop met unieke producten

Barnwood voordeur

Karakteristieke voordeur

Een oud eiken voordeur valt meteen op bij binnenkomst, een uitnodiging om te ontdekken wat er achter deze deur ligt! Daarnaast heeft elk pand een eigen stijl en karakter. Een voordeur is daarbij een belangrijk onderdeel! Wij maken de oud eiken voordeuren in 2 verschillende uitstralingen, namelijk: insides (geschaafd) en outsides (geborsteld). Insides is glad en geschaafd waarbij je de vlam structuren van het hout goed kan zien. Daarnaast komen oude spijkergaten, houtwormgaatjes maar ook constructieve gaten voor in dit oude eikenhout. Dit geeft jouw voordeur karakter, elke deur vertelt zo op zijn eigen manier een verhaal! Bij Outsides krijg je een wat robuustere uitstraling. Hier wordt de bovenste laag van een oud eiken balk afgezaagd en schoongemaakt met een staalborstel, hierdoor worden de diep gegroefde nerven & knoesten weer zichtbaar. Dit eiken is door tientallen jaren weer en wind mooi gegroefd geraakt en is door de zon gekleurd in diverse bruin en grijstinten!

Ons oud eiken hout is afkomstig van oude boerderijen, schuren, wijnpersen of huizen uit landen zoals Kroatie, Oekraïne en Roemenië! Elk authentieke detail zegt wat over de geschiedenis en herkomst van dit oude eiken hout en geven de deur juist karakter! Oud eiken behoort zich tot een van de harde houtsoorten. Het is dus een materiaal wat goed tegen een stootje kan.

Duurzame eiken deur

Al heeft dit hout zijn eerste leven er al op zitten is het nog zeer goed te gebruiken voor een tweede leven als barnwood voordeur! Daardoor is deze voordeur ook nog eens zeer duurzaam. Door de jaren heen hebben onze werknemers ervaring opgedaan in de diverse uitstralingen en patine die voorkomen in recycled hout. Door onze kennis over historische bouwmaterialen kunnen wij deuren produceren passend bij uw wensen!

Bent u nou op zoek naar een totaal plaatje en wil je de binnen deuren ook van oud eiken? Dat is ook mogelijk! Wij maken diverse soorten (maatwerk) eiken binnen deuren. Bekijk deze hier!

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Wilt u meer informatie of heb je een vraag over onze oud eiken voordeur?

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.