10% WEBSHOP KORTING
Kortingscode:voorjaarskorting2023

Houdt de historische
waarde in leven

Duurzaam ondernemen
Grote voorraad prachtig oud hout
Eigen webshop met unieke producten

Loftdeur eiken barnwood

“een uitnodiging om te ontdekken wat er achter deze deur ligt”

Historisch Hout produceert massieve loftdeuren verwerkt uit reclaimed barnwood eikenhout. Eeuwenoude schuren & huizen in de Balkan, daar vinden wij ons barnwood eiken hout!  De gebouwen zijn door het landklimaat geteisterd door zon, sneeuw en wind.  Ons barnwood is hier “created by nature” De planken die aan de topgevels van de gebouwen zitten gebruiken wij voor onze loftdeuren, dit omdat deze planken vaak zo rond de 2 a 3 cm dik zijn en aan beide zijdes oud zijn. Hierdoor heeft de deur aan beide zijdes vrijwel dezelfde uitstraling! 

Een loftdeur met karakter

Tegenwoordig zien we steeds vaker dat de schuifdeur toeneemt in populariteit ten opzichte van de stompe deur die in een kozijn hangt. Een barnwood schuifdeur wordt vaak opgehangen aan een industrieel railsysteem. Met de bijbehorende rollers loopt deze schuifdeur makkelijk en soepeltjes over het railsysteem. Veelal wordt deze schuifdeur ook gebruikt om een kleine ruimte af te schermen zoals een inloopkast. Niet alleen ziet deze deur er prachtig uit, het is ook een praktische oplossing. Doordat de deur schuift heb je geen last van een uitdraai, perfect dus voor in de wat kleinere ruimtes!

Deur op maat!

De deur is aan 1 zijde vlak, aan de andere zijde wordt onder en boven aan de deur 1 x een horizontale klamp geplaatst. Deze is constructief benodigd zodat de deur recht blijft en tegen een stootje kan. Aangezien de oude eiken planken ook scheuren bevatten is de kans groot dat de deur breekt zonder horizontale klamp wanneer deze een keer te hard wordt gesloten. De planken worden standaard in de lengte richting van de deur geplaatst. Optioneel kunnen we aan de onderzijde van de deur een klein U profiel infrezen. Hierdoor kun je op de vloer geleide blokjes plaatsen die de deur op zijn plek houden tijdens sluiten / openen.

Neem contact met ons op voor een prijsopgaaf of een bezoek aan onze showroom!


Toepassingen Maten & voorraad
Buitendeur Lengtes: 100-300cm
Loftdeur Breedtes: 60-120 cm
Binnendeuren Dikte: 20-45 mm  (paneel 20/25 mm + klamp 20 mm)
Voorraad/prijs: maatwerk, neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte

 

Enthousiast geworden?

En wil je meer informatie of heb je een vraag over onze loftdeur eiken barnwood?

Vul onderstaande gegevens in en ontvang en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Raak ook verliefd
Ervaar het karakter en de schoonheid van pure producten