10% WEBSHOP KORTING
Kortingscode:voorjaarskorting2023

Houdt de historische
waarde in leven

Duurzaam ondernemen
Grote voorraad prachtig oud hout
Eigen webshop met unieke producten

LOFTDEUR FICHTE BARNWOOD

“een uitnodiging om te ontdekken wat er achter deze deur ligt”

Herkomst barnwood deur

U heeft ze vast wel eens gezien; oude schuren, boerderijen en berghutten hoog in de Alpen, vaak al decennia oud! Door de extreme weersinvloeden in het hooggebergte zijn deze naaldhout planken prachtig diep gegroefd. Door de felle zon ontstaan er unieke kleurpatronen van zwartgrijs tot lichtbruin, dit noemen ze ook wel ‘Sonnengebrant’. Barnwood Fichte, zo wordt het door de Oostenrijkers zelf ook wel genoemd. Het is een mix van diverse naaldhoutsoorten waarvan vuren en grenen het meest voorkomend is. Dit authentieke bouwmateriaal leent zich perfect om er robuuste deuren van te maken.

Karakteristieke grenen deur

Het is karaktervol en door de jarenlange natuurlijke droging perfect materiaal om binnenshuis te gaan gebruiken. Doordat de schuren buiten in weer en wind hebben gestaan is 1 zijde van de plank grof getekend, de andere zijde van de plank heeft aan de binnenkant van de schuur gezeten en is vaak wat minder robuust van structuur. Tijdens de selectie van de planken kijken we goed naar welke planken bij elkaar passen en welke planken niet. We letten hierbij vooral op de dikte verschillen onderling. Wanneer we een mooie selectie planken hebben brengen we deze naar onze werkplaats. Hier gebeurt het allemaal; zagen, borstelen, schaven en afmonteren.

Onze collega’s op de werkvloer werken al jarenlang met oud hout en kennen de verschillende uitstralingen van het oude hout. Ze weten hoe ze met gebreken in het hout om moeten gaan. Zij maken van een partij planken prachtige maatwerk deuren! De planken worden standaard in de lengte richting van de deur geplaatst. Optioneel kunnen we aan de onderzijde van de deur een klein ‘U’ profiel infrezen. Hierdoor kun je op de vloer geleide blokjes plaatsen die de deur op zijn plek houden tijdens sluiten / openen. 

Enthousiast geworden over onze loftdeur 'fichte' barnwood?

En wil je meer informatie of heb je een vraag over onze loftdeur 'fichte' barnwood?

Vul onderstaande gegevens in en ontvang en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Waar plaats ik een barnwood loftdeur? 

In woonbladen, tv-programma’s, online: overal kom je loftdeuren tegen. Dat vinden wij heel logisch, want het is een ruimte besparende constructie voor deuropeningen en kasten. Een Loftdeur wordt ook wel boerenschuifdeur of industriële deur genoemd.  Het verplaatsen van de deur van links naar rechts werkt met behulp van een schuifdeurrails. Doordat het in principe vrij eenvoudig te monteren is, zijn er legio situaties waar een loftdeur tot zijn recht komt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een schuifkast voor al jouw kleding of schuifdeuren die de woonkamer stijlvol in tweeën verdelen. 

Twijfel je nog over de gewenste uitstraling? Bezoek dan onze showroom na het maken van een afspraak! 

Naast onze ‘fichte’ loftdeuren hebben wij nog meer soorten deuren! Bekijk die hier.

Neem contact met ons op voor een prijsopgaaf of een bezoek aan onze showroom!


Toepassingen Maten & voorraad
Buitendeur Lengtes: 100-300cm
Loftdeur Breedtes: 60-120 cm
Binnendeuren Dikte: 20-45 mm  (paneel 20/25 mm + klamp 20 mm)
Voorraad/prijs: maatwerk, neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte