Houdt de historische
waarde in leven

Duurzaam ondernemen
Grote voorraad prachtig oud hout
Eigen webshop met unieke producten

Houten wandbekleding “Alpine wood”

“Sonnengebrant hout afkomstig van Oostenrijkse veldschuren”

Snel en simpel te monteren barnwood.

Stijlvol en trendy Alpine wood voor elk interieur. Dat is het idee achter onze wandbekleding. Doordat we werken met korte en dunne planken kunnen we het product betaalbaar houden. U bent ze vast wel eens tegengekomen, oude schuren, boerderijen en berghutten hoog in de Alpen, vaak ouder dan ons zelf. Door de extreme weersinvloeden in de Alpen zijn deze grenen planken prachtig diep gegroefd. Door de felle zon ontstaan er unieke kleurpatronen van grey weathered (zwartgrijs) tot grooved brown (lichtbruin), dit noemen ze ook wel ‘Sonnengebrant’. Zodra de barnwood planken bij ons in de opslag liggen hebben ze een hele reis gemaakt, de spijkers zijn getrokken en ze zijn gesorteerd op kleur en lengte! Bent u liever opzoek naar lange barnwood planken? Neem dan contact met ons op! Wij verkopen ook barnwood in lengtes 250-300 cm.

Enthousiast geworden over onze houten wandbekleding "Alpine wood"?

En wil je meer informatie of heb je een vraag over ons Barnwood?

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Verpakking & verzending 

De “fichte” planken zijn gesorteerd op kleur en standaard verpakt in een doos met een inhoud van 0,8 M2.  In onze webshop kunt u dus zelf de keus maken welke kleur u wilt bestellen! Ook wordt deze wandbekleding vaak gemixt in kleur. De verzendkosten van ons houten wandbekleding zit bij de prijs inbegrepen, voor verzenden naar België rekenen wij een kleine bijdrage in de verzendkosten deze kunt u automatisch berekenen in onze webshop.

Verwerking houten wandbekleding

Voor de verwerking adviseren wij een flexibele montagekit. Breng dit in 2 à 3 lijmrillen aan op de achterzijde van de planken. Druk daarna de plank op een vlakke achtergrond. Zorg dat de achtergrond vet en vochtvrij is. Gebruik zo nu en dan ook kleine spijkers om de panelen in de lijm te fixeren. Houd aan de randen circa 3 mm sparing aan. Hout kan immers werken en moet daarom de ruimte krijgen.

Op zoek naar oud eiken wandbekleding? Bekijk dan ook ons: “from of the Balkan” of “French oak” wandbekleding.


Toepassingen Maten & voorraad
wanden Lengtes: 117-122 cm
horeca Breedte: 8-10-12-14 cm
Plafonds Dikte: 8-11 mm
Lambrisering Prijs:  €50,- per doos a 0,8 m2.
Voorraad: Ja
Kleur: grijstinten of bruintinten
Download productblad

Houten wandbekleding "Alpine Wood"

Raak ook verliefd
Ervaar het karakter en de schoonheid van pure producten