Houdt de historische
waarde in leven

Duurzaam ondernemen
Grote voorraad prachtig oud hout
Betrouwbare leverancier

Barnwood wandbekleding

Wandbekleding voor een stijlvolle uitstraling

Barnwood wandbekleding voor ieder interieur

Ben je op zoek naar een wandbekleding in oud geleefd hout wat simpel en snel te monteren en te plaatsen is? Historisch Hout heeft 5 soorten aan wandbekleding, namelijk: french oak fruity brown, french oak grey weathered, alpine wood grooved brown, alpine wood grey weathered en from the balkans. Hout in huis is altijd een goed idee. Het is een super mooi natuurlijk materiaal. En al helemaal om er een barnwood wand van te maken. Een van de makkelijkste manieren om een muur te bekleden met hout is het gebruik van barnwood muurbekleding. Je hoeft geen kant en klare panelen te gebruiken. Je kunt zelf een samenstelling maken van planken. Een houten wandbekleding is net iets bijzonderder, omdat je meestal een bepaalde muur of meerdere muren uitkiest, om die te bekleden.

Een stijlvolle en trendy barnwood wand

Je kan bijvoorbeeld ook een hoofdbord van je bed gaan bekleden met barnwood. Alle soorten kun je bij ons ook per doos bestellen dit is ons concept barwood in a box. Doordat er in barnwood geen handelsmaten voorkomen hebben wij ons barnwood in a box ontwikkeld! Het barnwood wordt in vaste lengte en breedte maten gezaagd, hierdoor is het simpel en snel te monteren in zowel verticaal als horizontaal wild verband. In de doos bevindt zich een handleiding hoe je het hout moet monteren. Stijlvol en trendy barnwood in a box elk interieur. Dat is het plan achter onze barnwood wandbekleding. Doordat we werken met korte en dunne planken kunnen we het product betaalbaar houden en simpel en snel te monteren.

Het monteren van de wandbekleding

De planken zijn kunstmatig gedroogd op 12% vochtigheidspercentage en hierdoor perfect bruikbaar voor interieurtoepassingen. De planken zijn geborsteld om de geleefde uitstraling extra te benadrukken. Voor de verwerking adviseren wij een flexibele montagekit. Breng dit in 2 à 3 lijmrillen aan op de achterzijde van de planken. Druk daarna de plank op een vlakke achtergrond. Zorg dat de achtergrond vet en vochtvrij is. Gebruik zo nu en dan ook kleine spijkers om de panelen in de lijm te fixeren. Houd aan de randen circa 3 mm sparing aan. Hout kan immers werken en moet daarom de ruimte krijgen.

Enthousiast geworden over onze houten wandbekleding?

En wil je meer informatie of heb je een vraag over ons assortiment?

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.