Houdt de historische
waarde in leven

Duurzaam ondernemen
Grote voorraad prachtig oud hout
Eigen webshop met unieke producten

OUDE EIKEN BALKEN EN GEBINTEN

“Balken met karakter”

Historisch hout is gespecialiseerd in de verkoop van oud eiken balken. Wij reizen door heel Europa om de beste balken & planken te kunnen inkopen, hierdoor hebben wij een uniek assortiment gebinten in diverse maten in voorraad. Onze oude eiken balken kunnen op diverse manieren worden bewerkt in onze eigen werkplaats.

Wij kunnen ze ontdoen van spijkers, borstelen, schaven en herzagen tot de gewenste maatgeving. Wij hebben balken in diverse uitstralingen; van zeer geleefd tot vrijwel strak en vierkant. Enkele gebinten bevatten soms nog authentiek houtsnijwerk!

ENTHOUSIAST GEWORDEN OVER ONZE OUD EIKEN BALKEN?

En wil je meer informatie of heb je een vraag over onze oude eiken balken en gebinten?

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Duurzaam bouwen

Oud eiken heeft een authentieke warme uitstraling, door de tientallen jaren heen is het oude eiken op natuurlijke wijze gedroogd. Hierdoor is het stabieler dan bijvoorbeeld vers eiken.  Doordat de balken vrijkomen bij de sloop van oude graanschuren, boerderijen en landhuizen is het verwerken van oud eiken hout in nieuw te bouwen objecten een duurzame manier van bouwen. Onze voorraad oud eiken is ISPM15 behandeld,  dit is een thermische behandeling tegen eventueel aanwezig ongedierte.

Beschikbare maten, prijzen en mogelijkheden

Wij kunnen vrijwel elke maat herzagen uit balken die wij in voorraad hebben, door goed contact met onze leveranciers kunnen wij u ook voorzien van grote partijen en afwijkende maten!  Of u nu als particulier opzoek bent naar 1 balk of als zakelijke partij opzoek bent naar een grote partij voor een uniek bouwproject.

Er zijn veel varianten qua bewerking, uitstraling, herkomst en de leeftijd van oud eiken balken. Tijdens een bezoek aan ons bedrijf kunt u de verschillende mogelijkheden bekijken en kunnen wij advies uitbrengen. Wanneer wij weten wat uw wensen zijn kunnen wij u een offerte op maat aanbieden.

Telefonisch of per mail willen we u graag voorzien van een indicatieve prijslijst van ons oud eiken balkhout. Wanneer u uw gegevens achterlaat in ons contact formulier nemen  wij zo spoedig mogelijk contact met u op.


Toepassingen Maten & voorraad
Plafonds Lengtes:+- 200 – 500 cm
Balklaag Kopmaat: +- 12×12 – 25×25 cm
Schouw Prijs: mail ons voor de prijslijst!
Voorraad: Ja
Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.
Download productblad
RAAK OP VERLIEFD
Ervaar het karakter en de schoonheid van pure producten