Houdt de historische
waarde in leven

Ruime collectie oud eiken balken
Zelf uitzoeken
Authentieke uitstraling

OUDE EIKEN BALKEN EN GEBINTEN

“Balken met karakter”

Verkoop van oud eiken balken

Op een gegeven moment ontstond de vraag vanuit onze klanten naar Reclaimed eiken plaatmateriaal. Wij zijn hierop onze eigen reclaimed ‘outsides’ platen gaan produceren. Na het sorteren van geschikt reclaimed fineer worden de toplagen op dikte gemaakt en verlijmd op een drager van berken multiplex. Hierdoor ontstaat er een stabiele vlakke plaat die geschikt is voor interieurtoepassingen! Wij kunnen deze platen voor u op maat produceren, hierdoor bespaart u vaak veel onnodig afval. Ook produceren wij deurpanelen, deze voorzien wij 2 zijdig met reclaimed eiken fineer. 

Bewerkingen oude eiken balken 

Wij kunnen ze ontdoen van spijkers, borstelen, schaven en herzagen tot de gewenste maatgeving. Wij hebben balken in diverse uitstralingen; van zeer geleefd tot vrijwel strak en vierkant. Enkele gebinten bevatten soms nog authentiek houtsnijwerk! Er zijn veel varianten qua bewerking, uitstraling, herkomst en de leeftijd van ons oude eiken. Na alle bewerkingen zijn de gebinten perfect te gebruiken voor diverse interieur & exterieur doeleinden. Zoals het maken van een overkapping of het vervangen van oude gebinten in woonboerderijen. Tijdens een bezoek aan ons bedrijf kunt u de verschillende mogelijkheden bekijken en kunnen wij advies uitbrengen. Wanneer wij weten wat uw wensen zijn kunnen wij u een offerte op maat aanbieden. Bent u opzoek naar oude eiken planken verzaagd uit oude eiken balken? Wij beschikken over een eigen zagerij waar wij ons oude eiken herzagen. 

ENTHOUSIAST GEWORDEN OVER ONZE OUD EIKEN BALKEN?

En wil je meer informatie of heb je een vraag over onze oude eiken balken en gebinten?

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Duurzaam bouwen met oude balken 

Oud eiken heeft een authentieke warme uitstraling, door de tientallen jaren heen is het oude eiken op natuurlijke wijze gedroogd. Hierdoor is het stabieler dan bijvoorbeeld vers eiken. Doordat de balken vrijkomen bij de sloop van oude graanschuren, boerderijen en landhuizen is het verwerken van oud eiken hout in nieuw te bouwen objecten een duurzame manier van bouwen. Onze voorraad oud eiken is ISPM15 behandeld, dit is een thermische behandeling tegen eventueel aanwezig ongedierte. 

Beschikbare maten, prijzen en mogelijkheden

Wij kunnen vrijwel elke maat herzagen uit balken die wij in voorraad hebben, door goed contact met onze leveranciers kunnen wij u ook voorzien van grote partijen en afwijkende maten! Of u nu als particulier opzoek bent naar 1 balk of als zakelijke partij opzoek bent naar een grote partij voor een uniek bouwproject.

Er zijn veel varianten qua bewerking, uitstraling, herkomst en de leeftijd van oud eiken balken. Tijdens een bezoek aan ons bedrijf kunt u de verschillende mogelijkheden bekijken en kunnen wij advies uitbrengen. Wanneer wij weten wat uw wensen zijn kunnen wij u een offerte op maat aanbieden.

Telefonisch of per mail willen we u graag voorzien van een indicatieve prijslijst van ons oud eiken balkhout. Wanneer u uw gegevens achterlaat in ons contact formulier nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.


Toepassingen Maten & voorraad
Plafonds Lengtes:+- 200 – 500 cm
Balklaag Kopmaat: +- 12×12 – 25×25 cm
Schouw Prijs: mail ons voor de prijslijst!
Voorraad: Ja
Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.
Download productblad

De kosten variëren per balk. Historisch Hout heeft meerdere maten balken in voorraad. Voor prijzen neem contact met ons op!

Bij Historisch Hout! Wij hebben een grote voorraad in oude eiken balken. U bent van harte welkom om een oud houten balk bij ons uit te zoeken, wij hebben lengtes van 1M1 tot 10 M1

Eikenhout is een duurzame houtsoort, vooral als het om gedroogde oud eiken balken gaan. De balken zijn al 70-100 jaar oud en zijn nog in perfecte conditie, kortom deze kunnen nog zeker een heel leven mee! Onze oud eiken balken kunnen ook buiten gebruikt worden.

Vaak wordt er gekozen om de balken door ons te laten borstelen! Ze worden dan goed schoongemaakt en de meeste splinters/spint wordt er zo afgepoetst.

Bij gebruik in interieur kun je de balken eventueel ook nog lakken met Skylt lak mocht je ze goed willen kunnen schoonhouden.

RAAK OP VERLIEFD
Ervaar het karakter en de schoonheid van pure producten