Houdt de historische
waarde in leven

Duurzaam ondernemen
Grote voorraad prachtig oud hout
Eigen webshop met unieke producten

Barnwood deur “Oak”

“Maatwerk binnendeuren geproduceerd uit oud eiken hout”

Een exclusieve eiken deur valt op bij binnenkomst, een uitnodiging om te ontdekken wat er achter deze deur ligt. Historisch Hout produceert exclusieve barnwood eiken deuren. Wij hebben hierin 2 uitstralingen namelijk; outsides en insides. Een “outsides” oppervlak is de originele ruwe textuur van de originele  buitenzijde van een gerecycled eiken balk. De “insides” oppervlakte is de gladde, geschuurde en/of geborstelde binnenzijde van oude eiken balken.  Het eikenhout toont mooie kleuren en texturen dit door 100 jaar weer en wind die de balk heeft getrotseerd!

Wilt u deze deur gebruiken als scheiding tussen binnen en buiten? Ofwel als voordeur of achterdeur in uw woning? Ook dit is mogelijk! neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Een deur met karakter.

Oude hand gekerfde tekens, hand gehakte toplagen maar ook grove knoesten en scheuren zitten in deze deuren. Elk authentieke detail zegt wat over de geschiedenis en herkomst van dit oude eiken hout en geven de deur juist karakter!  Onze barnwood deur “Oak” bestaat uit een massieve kern, rondom deze kern zitten massieve eiken  latten gelijmd. Hierna wordt de deur 2 zijdig voorzien van barnwood eiken fineer. De open knoesten / scheuren worden zwart afgevuld zodat de kernplaat buiten zicht valt.  Constructieve gaten in het fineer worden dichtgezet met een stukje hout dat wordt ingezet.  De deur heeft een totale dikte van 40-43 mm en wordt meestal geplaats als een stompe deur. Maar onze barnwood deur “Oak” als schuifdeur of als taatsdeur gebruiken is natuurlijk ook mogelijk!

Deuren op maat.

Onze maatwerk deuren worden met zorg gemaakt door vakmensen. Wij verwerken hierbij hoogwaardig reclaimed eiken hout afkomstig uit Europa. Als historische houthandel kopen wij rechtstreeks bij de bron de beste partijen reclaimed hout in. Door de jaren heen hebben onze werknemers ervaring opgedaan in de diverse uitstralingen en patine die voorkomen in recycled hout. Door onze kennis over historische bouwmaterialen kunnen wij deuren produceren passend bij uw wensen! Tevens draagt u bij aan een circulaire economie door te kiezen voor onze deuren er wordt tenslotte geen boom voor gekapt!

Ben je op zoek naar een “fichte” binnendeur? Die hebben we ook! Klik dan hier.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Wilt u meer informatie of heb je een vraag over onze barnwood deur "Oak"

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact met ons op voor een offerte of een bezoek aan onze showroom!


Toepassingen Maten & voorraad
Buitendeur Lengtes: 180-300cm
Loftdeur Breedtes: 80-120 cm
Binnendeuren Dikte: 40-43 mm (andere maten op aanvraag)
Voorraad/prijs: Maatwerk ( prijs op aanvraag)
Raak ook verliefd
Ervaar het karakter en de schoonheid van pure producten