Houdt de historische
waarde in leven

Duurzaam ondernemen
Grote voorraad prachtig oud hout
Betrouwbare leverancier

Een barnwood deur voor ieder interieur

Altijd al op zoek geweest naar een barnwood deur? Bij Historisch hout bent u aan het juiste adres voor barnwood deuren. Een barnwood deur zie je veel terug bij oude gebouwen en landelijke woningen. Maar ook zie je ze wel in stadse woningen. De barnwood deuren zoals wij hem nu kennen zijn natuurlijk iets moderner als dat ze vroeger waren. De binnendeuren zijn vaak strakker. Op dit moment zijn deze deuren helemaal in! Sinds een jaar terug kamen de barnwood deuren langzaam maar zeker de markt op. Tegenwoordig zijn de deuren erg gewild.

Exclusieve barnwoord deuren met historische details

De meest gebruikte houtsoorten waar barnwood deuren van gemaakt worden zijn vuren, grenen, france oak, barnwood en eiken. Het vergrijsde barnwood wordt gebruikt om een stal, huis of schuur van te maken, meestal in bergachtig gebied in Oost-Europa of hoog in de Alpen. Het hout is op dat moment nog vers uit de zagerij en nog niet doorleeft. En dat is niet wat je wil voor bijvoorbeeld een dubbele barndeur. De schuren, huizen en stallen krijgen te maken met extreme weersomstandigheden. Gedurende 50 tot 150 jaar wordt het hout blootgesteld aan kou, sneeuw, regen, wind en hitte. Door al deze omstandigheden krijg het hout een zeer unieke en geleefde structuur. Wat je erg mooi kan verwerken in een barn binnendeur.

De reis van uw barnwood deur

Ook heb je de zonnige kanten van de schuur die worden bruin getint. Dit noem je barnwood brown. En de schaduwkanten van het gebouw noem je barnwood gray, dit betekend grijs getint. Op lange termijn hebben de gebouwen zoals stallen, huizen of schuren hun beste tijd gehad. De gebouwen worden op een nette wijze afgebroken. Historisch Hout heeft meerdere adressen voor barnwood in Europa. Eenmaal aangekomen in Nederland. Worden de oude barnwood planken gedroogd, vrij gemaakt van spijkers, schroeven en verhit om levende organisme uit het hout te verwijderen. De planken worden op kleur gesorteerd, van sommige planken worden de zijkanten van de planken gezaagd en zo zijn de barnwood planken gezaagd en ongezaagd een feit. Bij ons kunnen mensen hun eigen planken uitzoeken voor een eventuele barnwood deur. Zo kun je ook kiezen uit de twee verschillende kleuren barnwood.

ENTHOUSIAST GEWORDEN OVER ONZE BARNWOOD DEUREN?

Wilt u meer informatie of heb je een vraag over ons assortiment?

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.