Houdt de historische
waarde in leven

Duurzaam ondernemen
Grote voorraad prachtig oud hout
Eigen webshop met unieke producten

Oud eiken wandplanken

‘elke plank een eigen verhaal’

Historie wandplanken

Doordat wij een grote voorraad in oud eiken hout hebben, hebben wij ook diverse wandplanken op voorraad! Elke wandplank heeft een uniek uiterlijk. Ook de herkomst van elke wandplank is uniek! Wij halen ons barnwood uit heel Europa, vooral uit de landen: Kroatië, Bosnië en Oekraïne. Wij kopen oude schuren, huizen en boerderijen op, deze laten wij ter plekke zorgvuldig slopen. Hierna wordt het sloophout naar Nederland geëxporteerd. Zodra het hout in Nederland aankomt gaat het eerst de droogkamer in. Hier wordt het hout gedroogd tegen eventuele insecten. Na dit proces wordt het hout naar ons bedrijf getransporteerd. Bij ons wordt het hout ijzer vrij gemaakt. Er bevinden zich vaak nog oude granaatscherven, spijkers en kogels in het hout. 

Doordat het hout decennia jaren oud is en intensief gebruikt is heeft het hout prachtige oude nerven en gebruiker sporen. Hierdoor zijn alle wandplanken uniek en draagt elke plank zijn eigen verhaal met zich mee.

Industriële wandplank

Een industriële wandplank is een karakteristieke & robuuste wandplank, die vaak gecombineerd wordt met zwart staal. Een wandplank met staal past goed in ieder interieur. Wandplanken zijn daarom heel populair op dit moment en mogen thuis bij jou niet ontbreken! Onze industriële wandplanken, hebben perfecte structuren en kleuren en passen daarom perfect in ieder interieur!

Wie weet hangt er binnenkort bij jou ook wel een unieke industriële wandplank van ons aan de muur! Een wandplank met een combinatie van metaal en hout geeft een industriële look. Daarom zijn de industriële plankdragers ook erg populair. Deze zorgen net wat meer voor de industriële look. Wij hebben 5 verschillende plankdragers in ons assortiment. De combinatie van oud eiken hout en staal geven de wandplanken een zeer robuust en industrieel uiterlijk. Naast plankdragers bieden wij de planken ook aan in een zwevende variant, we voorzien de plank dan van een luxe (verstelbare) blinde bevestiging.

ENTHOUSIAST GEWORDEN OVER ONZE BARNWOOD WANDPLANKEN?

En wil je meer informatie of heb je een vraag over ons barnwood wandplanken?

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Functie wandplank

Wand planken zijn niet alleen erg functioneel, ze zijn ook decoratief. Ze vormen de blikvanger van je interieur. Zo kun je ervoor kiezen om er leuke creatieve items op te zetten maar ook apparaten zoals een radio. Dus heb je een lege muur in huis? Een wandplank is een goede optie om wat decoratie aan de ruimte te creëren. In tegenstelling tot en kast neemt een wandplank weinig ruimte in beslag en kan je er alle kanten mee op in ieder interieur. Naast dat de functie erg functioneel is, is de plank ook erg duurzaam. Doordat het hout wordt klaargemaakt voor een 2e leven als wandplank, werk je daardoor ook mee aan een beter milieu! Er wordt tenslotte geen boom voor gekapt!

Bestel onze wandplank online

Onze wandplanken zijn eenvoudig te bestellen in onze webshop. Wij hebben 2 verschillende uitstralingen namelijk: geschaafd en geborsteld. De geschaafde variant is een gladde wandplank met unieke vlam structuren. De geborstelde is een wat donkere wandplank waarvan de nerven en groeven goed zichtbaar zijn. Beide erg karakteristiek & authentiek! Kies een oud eiken wandplank met een bijpassende plankdrager of kies juist voor een blinde wandplank (zwevende wandplank)!