10% WEBSHOP KORTING
Kortingscode:voorjaarskorting2023

Houdt de historische
waarde in leven

Maatwerk barndeuren
Te zien in onze showroom
Diverse uitstralingen & mogelijkheden

Oud eiken barndeur

“Deuren met karakter”

Massieve Barndeuren

Historisch Hout produceert massieve barndeuren verwerkt uit reclaimed herzaagd eiken en barnwood. Dit in de volgende houtsoorten; grenen en eiken. Onze binnendeuren worden met zorg op maat gemaakt door vakmensen. Wij verwerken hierbij hoogwaardig reclaimed hout uit Europa. Als historische houthandel kopen wij rechtstreeks bij de bron de beste partijen reclaimed hout.

Enthousiast geworden over onze barndeuren?

En wil je meer informatie of heb je een vraag over ons assortiment?

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Barndeuren op maat

Een exclusieve barndeur valt op bij binnenkomst, een uitnodiging om te ontdekken wat er achter deze deur ligt. Historisch Hout produceert exclusieve barndeuren, loftdeuren en oud eiken fineer deuren verwerkt uit reclaimed herzaagd eiken. Wij hebben hierin 2 uitstralingen namelijk; outsides en insides. Een “outsides” oppervlak is de originele ruwe textuur van de originele  buitenzijde van een gerecycled eiken balk. De “insides” oppervlakte is de gladde, geschuurde en/of geborstelde “binnenzijde” .

Meer informatie over de mogelijkheden van onze barndeuren? neem contact met ons op!

Maten & voorraad 

Toepassingen Maten & voorraad
binnendeuren Lengtes:150-300 cm
loftdeuren Breedtes: 60-130 cm
kastdeuren Prijs per M2 (op aanvraag) 
Voorraad: nee, maatwerk
Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.
Raak ook verliefd
Ervaar het karakter en de schoonheid van pure producten

Eiken hout verwerken in karakteristieke barndeuren

Het is al een tijd een echte trend om karakteristieke materialen op creatieve wijze te verwerken in en rondom het huis. Veel mensen willen graag dat hun eigen huis en unieke sfeer uitdraagt. Daar hebben veel mensen graag wat voor over. Zo is Historisch Hout gestart met het verkopen van oud hout materialen. Bij allerlei diverse toepassingen kiest de echt liefhebber vaak voor eikenhout, omdat deze houtsoort een nostalgische look en feel en gewoonweg schitterende uitstraling heeft. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer redenen waarom mensen nou voor dit houtsoort kiezen.

Op eigen wens barndeuren samenstellen

Eiken is een sterk en harde houtsoort dat makkelijk te bewerken en verlijmen. Zo hebben wij er ook voor gekozen om hier een barndeur van te creëren. Ook heeft een eiken barndeur een natuurlijk karakter. Het biedt je veel mogelijkheden en is heel goed bewerkbaar. Een eiken barndeur kan je volledig naar je persoonlijke wensen aanpassen, zodat het perfect past bij jouw woningen en interieur.  Het heeft ook vele toepassingsmogelijkheden zoals voor constructie doeleinden en voor het maken van meubels. De verwachte levensverwachting is van tien tot wel vijfentwintig jaar, wat het een duurzame houtsoort maakt. Dus door de typische robuuste en landelijke uitstraling dat eikenhout kenmerkt, is het een graag gebruikte houtsoort voor luxe binnen toepassingen zoals barndeuren, wandplanken of kast. Een exclusieve eiken barndeur valt op bij binnenkomst, een uitnodiging om te ontdekken wat er achter deze deur ligt. Historisch hout produceert exclusieve eiken barndeuren verwerkt uit reclaimed herzaagd eiken. Wij hebben hierin 2 uitstralingen namelijk: outsides en insides. Natuurlijk heb je nog veel meer soorten hout waar je een barn binnendeur van kan maken. Zo heb je ook vergrijsd barnwood. 

Afkomst van je eigen barndeur

Dit is hout wat natuurlijk helemaal van het begin afkomstig is van een boom. De meest gebruikte houtsoorten waar barndeuren van gemaakt worden zijn vuren, grenen, france oak en eiken. Het vergrijsde barnwood wordt gebruikt om een stal, huis of schuur van te maken, meestal in bergachtig gebied in Oost-Europa of hoog in de Alpen. De schuren, huizen en stallen krijgen te maken met extreme weersomstandigheden. Gedurende 50 tot 150 jaar wordt het hout blootgesteld aan kou, sneeuw, regen, wind en hitte. Door al deze omstandigheden krijg het hout een zeer unieke en geleefde structuur. Ook heb je de zonnige kanten van de schuur die worden bruin getint. Dit noem je barnwood brown. En de schaduwkanten van het gebouw noem je barnwood gray, dit betekend grijs getint. Op lange termijn hebben de gebouwen zoals stallen, huizen of schuren hun beste tijd gehad. Dus deze zijn dan nodig aan vervanging toe. 

Barndeur kopen met een verhaal

Bij ons kunnen mensen hun eigen eiken planken uitzoeken voor een eventuele barn deur. Met het unieke eiken hout wat u heeft kunt u vele gasten vertellen, wat voor reis dit hout heeft gemaakt. De vaak eeuwenoude historie van vele soorten hout geeft ook zeker sfeer en warmte aan ieder interieur. Of het hout nou gebruikt wordt als een door u gemaakte meubel, wandplank, loftdeur of barndeur. Bij een eiken barndeur kun je kiezen om het te laten schaven of borstelen. Een geschaafde eiken barndeur is geschaafd aan vier zijden. Hierdoor krijgt de barndeur een mooie uitstraling. Bij een geborstelde eiken barndeur zijn de kieren en naden goed zichtbaar. Ook kun je kiezen voor een onbewerkte eiken barndeuren. Deze planken zijn alleen ontdaan van spijkers en vuil.

Wat is nu eigenlijk een eiken barndeur? 

Barn is een Engels woord, vertaalt naar schuur. In het Nederlands spreek je het uit als een staldeur. Een barn binnendeur zie je veel terug op oude boerderijen en landelijke woningen. De barndeur zoals wij hem nu kennen is natuurlijk iets moderner als dat ze vroeger waren. De binnendeuren zijn vaak strakker. Op dit moment zijn eiken barndeuren helemaal in! Sinds een jaar terug kwamen de barndeuren langzaam maar zeker de markt op. Tegenwoordig zijn de deuren erg gewild. Wanneer je voor een robuuste binnendeur gaat van barn dan kun je deze nog zelf aflakken in kleur naar keuze. Wil je nou juist de landelijke structuur terughalen dan is een klassieke eikenhouten barndeur mooier. Dan een barnwood deur. Bij Historisch Hout kun je terecht voor je eigen barndeur, dubbele barndeur, barn binnendeur en barn buitendeur.

Heeft u een vraag of wilt u ons assortiment eens in het echt bekijken? U kunt zelf uw gewenste planken uitzoeken. Dan dient u alleen een afspraak te maken via onderstaande button. 

Neem contact op

Diverse ophangsystemen voor je eiken barndeur

Het ophangen van een barndeur kan door middel van een schuifdeursysteem. Door je binnendeur van barn op te hangen met een zwart schuifdeursysteem, creëer je direct een ultieme landelijke look. Dit laat het natuurlijk ook erg stoer lijken. Vind je een draaideur mooier en handiger als een schuifdeur. Dan is dit natuurlijk ook mogelijk! Een draaideur is makkelijker te monteren en soms is het op bepaalde punten in huis ook gewoon niet mogelijk om een schuifdeur te monteren. Dus wil je een bepaalde ruimte/kamer in je huis een boost of karakter geven en ben je gek op een industrieel of landelijk interieur? Dan zijn barndeuren hoogstwaarschijnlijk perfect voor jou! Kom eens bij ons langs en vraag naar de mogelijkheden!

Barndeuren kopen voor een betere wereld

Waarom kopen veel mensen barndeuren? Het hout wat verwerkt wordt in de deuren wordt in het geheel gerecycled. Wij hebben een aantal redenen waarom u kunt kiezen voor gerecycled hout. Een van de meest logische reden is dat gerecycled hout goed is voor het milieu. Dagelijks wordt er wel zo’n 3,5 miljoen ton afval geproduceerd. Over een aantal jaar kan dit verdubbeld zijn. In plaats van om hout weg te gooien, kun je het perfect hergebruiken. En het voordeel is ook nog dat het er heel mooi, robuust en karakteristiek eruit kan zien! Als vele mensen dit gaan doen dragen we allemaal bij aan de oplossing voor het afvalprobleem in de wereld. Historisch Hout is een aantal jaren geleden begonnen met het verkopen van oud hout. Zo zijn we in de laatste jaren ook veel barndeuren gaan maken omdat het zo gewild is. Wij produceren massieve barndeuren verwerkt uit reclaimed herzaagd eiken en grenen. Onze barndeuren worden met zorg op maat gemaakt door vakmensen. Wij verwerken hierbij hoogwaardig reclaimed hout uit Europa. Bekijk onze website voor ons assortiment.