Houdt de historische
waarde in leven

Snel te monteren!
Unieke uitstraling!
Geschikt voor alle interieurtoepassingen!

Houten wandbekleding

“Exclusieve barnwood wandbekleding “

Houten wandbekleding voor ieder interieur

Ben je op zoek naar een wandbekleding in oud geleefd hout wat simpel en snel te plaatsen is? Historisch Hout heeft 5 verschillende soorten wandbekleding in het assortiment! Namelijk: “French oak fruity brown” “French oak grey weathered”–  “Alpine wood grooved brown” “Alpine wood grey weathered” en “From the balkans”. Hout toegepast in huis is een trend wat nog nooit is weggeweest. Het is een super mooi natuurlijk materiaal en uitermate geschikt om te verwerken tot houten wandbekleding. Een van de voordelen van hout als muurbekleding is dat het een exclusieve uitstraling geeft, dempend in geluid is en je nooit uitgekeken raakt op de vele diverse texturen en kleuren. Doordat onze houten lamellen niet te groot zijn is de montage simpel, hierdoor is het prima door 1 persoon te plaatsen. Ben je nou juist opzoek naar planken die langer zijn? Bijvoorbeeld planken die de lengte hebben van jouw volledige muur van vloer tot plafond? Kijk dan eens op onze pagina Barnwood fichte!

Een stijlvolle en trendy barnwood wand

Waar plaats ik nu mijn barnwood wandbekleding? Dat het “barnwood wandbekleding” heet betekend niet dat het enkel hiervoor bruikbaar is. Je kan bijvoorbeeld ook een hoofdbord van je bed gaan bekleden of zelfs je keukenkastjes aanpakken! Naast dat het in wildverband wordt toegepast zien we ook met regelmaat dat de houten wandbekleding wordt gebruikt als lambrisering op 120 cm hoog. Alle 5 varianten wandbekleding kun je bij ons in de webshop bestellen, het zit voorverpakt in dozen van 0,8 M2. Houten wandbekleding is geschikt voor elk interieur, of je nu een strak interieur hebt en er graag één wand uit wil laten springen of juist een landelijk interieur hebt waarbij het gebruikte hout de bepalende uitstraling geeft. Heeft u een grote of zakelijke order? Neem dan contact met ons op voor onze staffel en zakelijke prijzen!

Het monteren van interieur wandbekleding

Doordat er in recycled hout standaard geen handelsmaten voorkomen wordt het barnwood bij ons in vaste lengte en breedte maten gezaagd. Hierdoor maken wij het voor jou makkelijker en sneller te monteren in zowel verticaal als horizontaal wild verband. De planken zijn kunstmatig gedroogd op 12% vochtigheidspercentage en hierdoor perfect bruikbaar voor interieurtoepassingen. De planken zijn geborsteld om de geleefde uitstraling extra te benadrukken. Voor de verwerking adviseren wij een flexibele montagekit. Breng dit in 2 à 3 lijmrillen aan op de achterzijde van de planken. Druk daarna de plank op een vlakke achtergrond. Zorg dat de achtergrond vet en vochtvrij is. Gebruik zo nu en dan ook kleine spijkers wanneer mogelijk om de plankjes in de lijm te fixeren. Houd aan de randen circa 3 mm sparing aan. Hout kan immers werken en moet daarom de ruimte krijgen om iets te kunnen werken. De flexibele montagekit vindt je hier in onze webshop.

Ben je op zoek naar barnwood gevelbekleding (exterieur)? Bekijk dan onze pagina ‘gevelbekleding exterieur!