Houdt de historische
waarde in leven

Snel te monteren!
Unieke uitstraling!
Geschikt voor alle interieurtoepassingen!

Houten wandbekleding

“Exclusieve barnwood wandbekleding “

Houten wandbekleding

Ben je op zoek naar een wandbekleding in oud geleefd hout wat op eenvoudige manier te monteren is? Dan is onze wandbekleding perfect voor jou! Historisch Hout heeft 5 verschillende soorten wandbekleding in het assortiment! Namelijk: “French oak fruity brown” “French oak grey weathered”–  “Alpine wood grooved brown” “Alpine wood grey weathered” en “From the balkans”. Hout toegepast in huis is een trend wat nog nooit is weggeweest. Het is een super mooi natuurlijk materiaal en uitermate geschikt om te verwerken tot houten wandbekleding. Daarnaast kan een houten wand meer sfeer creëren in een ruimte.

Waarom houten wandbekleding bij historischhout.nl

Een van de voordelen van onze wandbekleding is dat het een exclusieve uitstraling geeft, dempend in geluid is en je nooit uitgekeken raakt op de vele diverse texturen en kleuren. Doordat onze houten wandpanelen niet te groot zijn is de montage simpel, hierdoor is het prima door 1 persoon te plaatsen. Elke plank is anders en heeft zijn eigen verhaal. Ben je nou juist opzoek naar planken die langer zijn? Bijvoorbeeld planken die de lengte hebben van jouw volledige wand van vloer tot plafond? Kijk dan eens op onze pagina Barnwood fichte!

Houten panelen muur maken met plakhout

Doordat er in recycled hout standaard geen handelsmaten voorkomen wordt het barnwood bij ons in vaste lengte/breedte/dikte maten gezaagd. Hierdoor maken wij het voor jou makkelijker en is het hout sneller te monteren in zowel verticaal als horizontaal wild verband. De planken zijn kunstmatig gedroogd op 12% vochtigheidspercentage en hierdoor perfect bruikbaar voor interieurtoepassingen zoals een muurbekleding. De planken zijn geborsteld om de geleefde uitstraling extra te benadrukken. Voor de verwerking van de houten wand adviseren wij een flexibele montagekit. Door de verschillende lengte en breedte maten van de houten lamellen kun je een mooi wild verband creëren. Breng de flexibele montagekit in 2 à 3 lijmrillen aan op de achterzijde van de planken. Druk daarna de plank op een vlakke achtergrond. Zorg dat de achtergrond/wand vet en vochtvrij is. Wanner het mogelijk is gebruik zo nu en dan ook kleine spijkers om de plankjes in de lijm te fixeren. Houd aan de randen circa 3 mm sparing aan. Hout kan immers werken en moet daarom de ruimte krijgen om iets te kunnen werken. De flexibele montagekit vindt je hier in onze webshop.

Een stijlvolle en trendy barnwood wand

Waar plaats ik nu mijn houten wandpanelen? Dat het “barnwood wandbekleding” heet betekend niet dat het enkel hiervoor bruikbaar is. Je kan bijvoorbeeld ook een hoofdbord van je bed gaan bekleden of zelfs je keukenkastjes aanpakken! Naast dat het in wildverband wordt toegepast zien we ook met regelmaat dat de houten latten worden gebruikt als lambrisering op 120 cm hoog.

Soorten wandbekleding hout

Alle 5 varianten wandbekleding kun je bij ons in de webshop bestellen, het zit voorverpakt in dozen van 0,8 M2. De wandbekleding hebben wij in diverse kleuren. Houten wandbekleding is geschikt voor elk interieur, of je nu een strak interieur hebt en er graag één wand uit wil laten springen of juist een landelijk interieur hebt waarbij het gebruikte hout de bepalende uitstraling geeft. Creëer op een eenvoudige manier een make over door middel van onze houten wandbekleding!

Soorten houten muurbekleding:

Alpine wood ‘grey weathered’
Alpine wood ‘grooved brown’
French oak ‘grey weathered’
French oak ‘fruit brown’
From the balkans

Heeft u een grote of zakelijke order? Neem dan contact met ons op voor onze staffel en zakelijke prijzen!

Houten wandplanken online kopen

Naast onze houten wandpanelen verkopen wij ook houten wandplanken in onze webshop. De houten wandplanken worden handgemaakt van barnwood. Ook heeft hier elke plank zijn eigen verhaal en unieke uitstraling. Wij verkopen de wandplanken in diverse lengte en breedte maten. De wandplanken zijn eenvoudig te monteren. Bekijk ze hier!

Ben je op zoek naar barnwood gevelbekleding (exterieur)? Bekijk dan onze pagina ‘gevelbekleding exterieur!

 

Door middel van onze flexibele montage kit zijn de plankjes eenvoudig te plakken op de wand. Dit kun je zowel verticaal als horizontaal doen.

De prijzen variëren ‘per doos’ van €50,- tot €73,99.

Wij hebben 5 verschillende soorten wandbekleding, namelijk: Alpine wood ‘grey weathered’, Alpine wood ‘grooved brown’, French oak ‘grey weathered’, French oak ‘fruit brown’ & From the balkans. Bekijk ze hier!