Houdt de historische
waarde in leven

Ruim 50 tafelbladen in voorraad!
Keuze uit diverse uitstralingen & verschillende onderstellen!
Bezorging in heel de Benelux!

Oude eiken tafel

“Eiken tafels van decennia oude balken”

Altijd al een mooie oude eiken tafel willen hebben in uw huis? Wij verkopen verschillende soorten planken waarvan u een tafel kunt samenstellen. Historisch Hout importeert oude wijnpersbalken afkomstig van oude graanschuren & wijnpersen uit de zuid oost-Balkan landen. De vaak leegstaande schuren worden gekocht van de lokale beheerders, hierna worden de schuren handmatig gesloopt, de balken worden gesorteerd op lengte en kwaliteit en verpakt tot vervoerbare pakketten. De schuren zijn vaak meer dan 150 jaar oud! Dus perfecte look voor een mooie tafel!

Bewerking Wijnpersplanken

Zodra de balken in Nederland aankomen krijgen ze eerst een hittebehandeling tegen eventueel aanwezig ongedierte. Hierna worden de Wijnpersbalken herzaagd tot dunnere wijnpersplanken die geschaafd of geborsteld kunnen worden.

Groothandel in oude eiken planken & balken.

Historisch hout is een houthandel gespecialiseerd in historisch bouwmateriaal, wij verkopen sorteren en bewerken Oude eiken balken, Barnwood, wagondelen en Wijnpersplanken naar wens van onze klant. Door een grote voorraad oud hout in onze houtopslag in Haarle leveren wij veel van onze materialen uit voorraad!  Veel van ons oud eiken wordt verzaagd tot planken geschikt voor de meubelmakerij en interieurbouw. Bijvoorbeeld voor een mooie oude eiken tafel. Bent u meubelmaker en gebruikt u met enige regelmaat oud eiken? Neem contact met ons op voor een zakelijke prijs op maat! Wij leveren veel van onze wijnpersplanken in pakketvorm aan meubelmakers & interieurbouwers!

MAATWERK OF MEER INFORMATIE NODIG?

Wilt u onze showroom bezoeken? Kom dan langs tijdens onze openingstijden of maak een afspraak!

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Spoorplanken

Naast onze wagonplanken & wijnpersplanken hebben wij oude Eiken spoorplanken op voorraad. Deze planken zijn ook mooi te gebruiken om een oude eiken tafel van te maken. Deze zijn duurzaam en hebben een karakteristieke, robuuste en warme uitstraling. Onze spoorplanken vinden hun verleden in de Nederlandse spoorwegen en zijn een perfect alternatief voor eiken wagonplanken. Onze planken zijn schoon en bevatten geen creosoot/carbeleum. De spoorplanken zijn gedroogd tot 12% waardoor ze perfect bruikbaar zijn voor interieurtoepassingen!

Eiken wagonplanken

Een mooie historische oude eiken tafel? Wagonplanken is wat u zoekt! Wagondelen hebben dienst gedaan als vloerdelen in oude goederenwagons uit Frankrijk. Na tientallen jaren van gebruik komen de materialen vrij bij het slopen van de oude wagons. Dit is dus zeer mooi te gebruiken voor een oude tafel. Historisch Hout heeft nauw contact met slopers in Frankrijk, wij kopen de partijen en transporteren ze naar Nederland!

Raak ook verliefd
Ervaar het karakter en schoonheid van pure producten