Houdt de historische
waarde in leven

Duurzame eiken gevelbekleding - onderhoudsarm
Grote voorraad prachtig oud hout!
Vrijblijvende offerte

Oude houten eiken gevelbekleding

“Robuuste houten gevelbekleding”

Op zoek naar een oude eiken houten gevelbekleding met karakter? Dan bent u op het juiste adres. Wij hebben een groot assortiment aan eiken en grenen hout dat is geschikt voor een eikenhouten gevelbekleding binnen of buitenshuis. Naast dat wij eiken gevelbekleding buitenshuis hebben, hebben wij ook eiken gevelbekleding/wandbekleding voor binnenshuis. Decennia ’s oude veldschuren, vaak ouder dan ons zelf. Hier vinden wij onze eikenhouten gevelbekleding.

Door verloop van tijd en de weersinvloeden die de ‘barns’ tientallen jaren hebben getrotseerd hebben de barnwood planken prachtige diepe groeven en een geleefde uitstraling. Door de prachtige texturen heeft het hout een mooie natuurlijke uitstraling. Na het slopen van de barn wordt het eiken hout naar Nederland geëxporteerd. Hier gaat het barnwood eerst de droogkamer in. Vervolgens wordt het hout bij ons geselecteerd op kwaliteit en lengte. Daarna wordt het klaar gemaakt voor een houten gevelbekleding. Naast dat de eiken gevelbekleding een prachtige uitstraling heeft, heeft het ook een lange levensduur.

Wat is een barnwood eiken gevelbekleding?

Barnwood is een begrip voor oude vuren/grenen en eiken planken, afkomstig van oude veldschuren en berghutten uit de Alpen. Vroeger werd dit hout al als gevelbekleding gebruikt. Door de weersinvloeden is het hout getekend door weer en wind. Barnwood planken hebben een unieke kleur en structuur. Wij kunnen deze planken ook voorzien van mes en groef. Waardoor ze perfect te gebruiken zijn als eikenhouten gevelbekleding. De planken zijn zowel horizontaal te plaatsen als verticaal.

Voor- en nadelen van barnwood houten gevelbekleding

Voordelen:

  • Uniek hout
  • Duurzaam en circulair
  • Rustieke & luxe look

Nadelen:

  • Het hout kan splinters bevatten door de erg ruwe structuur
  • Het valt in de hogere prijsklasse wat betreft eiken gevelbekleding

 

Veel gestelde vragen over houten gevelbekleding

Zeker. Een harde en duurzame houtsoort waar u lang plezier van heeft: dat is oud eikenhout. Met oud eikenhout kunt u alle kanten op.

Jazeker kan barnwood eiken buiten onbehandeld toegepast worden, het heeft tenslotte jarenlang gediend als gevelbekleding van “Barns” en oude woningen, het hout is hier toegepast als een puur product zonder olie, verf of aflak! Het karaktervolle hout heeft een ruwe textuur wat alleen maar mooier wordt door de weersinvloeden. Door de planken ventilerend te monteren aan de gevel kan het hout goed drogen en is het een duurzame vorm van eiken gevelbekleding.

Barnwood is een eiken gevelbekleding doordat het bestaat uit oud hout vol met karakter, het hout vergt geen onderhoud zoals schilderwerk of lakwerk. Dit is een groot voordeel ten opzichte van geschilderde of geoliede producten die om de zoveel jaar onderhoudt benodigd zijn. Het hout is vergrijsd en ingesleten door decennia jaren weer en wind! Door het buiten toe te passen zal het alleen maar mooier worden en meer karakter gaan krijgen! Dus ben je op zoek naar een oud eiken gevelbekleding? Neem gerust contact met ons op!

Raak ook verliefd
Ervaar het karakter en de schoonheid van pure producten