Houdt de historische
waarde in leven

Verkoop aan particulieren & zakelijk
Grote voorraad prachtig oud hout
Zelf uw hout uitzoeken

Oude eiken vloeren

multiplank/massieve planken vloer/ patronen & panelen

Barnwood vloer

Altijd al een barnwood vloer willen hebben? Wij hebben een groot assortiment aan barnwood planken. De zogenaamde multiplanken zijn de meest voorkomende vloerdelen. Deze zijn opgebouwd uit een onderlaag/drager van Berken multiplex met een verlijmde massieve toplaag van circa 5 mm dikte. De totale vloerplank dikte ligt hierdoor rond de 17-18 mm. Deze multiplanken kunnen rechtstreeks en volvlak verlijmd worden op de bestaande dekvloer. Hierdoor ontstaat een optimaal rendement van de eventuele vloerverwarming en dit zorgt voor een stabiele vloer. Onze Reclaimed eiken Multiplank vloer is niet alleen leverbaar als rechte planken, maar ook in diverse patronen en panelen zoals visgraat, Hongaarse punt en Versailles Panelen. Naast onze multiplanken verkopen wij ook massieve barnwood vloeren. Een massieve vloer bestaat uit gezaagde planken uit één stuk natuurlijk vol hout. Het enigste nadeel van een massieve vloer is dat het niet in combinatie kan met vloerverwarming. 

Natuurlijke eiken vloer met karakter

Doordat onze oud eiken balken decennia lang alle weersinvloeden hebben getrotseerd ontstaan er unieke kleuren en texturen. Wij leveren hierdoor multiplank vloeren ruw weg in 2 uitstralingen, namelijk; ‘outsides’ en ‘insides’. De ‘outsides’ zijn vloerdelen met de originele ruwe textuur van de buitenkanten van de balken. De ‘insides’ zijn de geschuurde en/of geborstelde binnenzijde van ons barnwood, hierdoor zijn deze lichter van kleur. De kleuren die veel voorkomend zijn bij de ‘insider’ zijn een mix van goudbruin met donkere scheuren en spijkergaten.

Oud eiken vloer

Er zijn maar weinig vloeren die zoveel sfeer in uw ruimte kunnen brengen als een echte oud eiken vloer. De prachtige kleuren authentieke uitstraling maakt oud eiken erg geliefd. Deze vloerplanken zijn voornamelijk afkomstig uit historische panden in de Balkan landen. Onze massieve eiken vloeren hebben hun charme verkregen door decennia jaren intensief gebruik in oude graanopslagen, boerenschuren maar ook oude overheidsgebouwen. Doordat deze planken jarenlang op natuurlijke wijze hebben kunnen drogen, zijn deze planken zeer stabiel!