Bouwvakborrel!
26 juli vanaf 15:00 gesloten.

Houdt de historische
waarde in leven

Materialen liggen droog opgeslagen
Eiken balken tot 10 meter lang
Omvangrijke collectie balken

Sloophout balken

Geleefde uitstraling door sloophout balken.

Waar komt oud sloophout vandaan?

Historisch Hout heeft een groot assortiment sloophouten balken voor elk project. Wat is sloophout? Sloophout is een verzamelnaam voor meerdere soorten hout. Hout dat vrijkomt bij het afbreken of slopen van panden en houten objecten zoals boten, gebouwen, pallets, kisten, dukdalven of een remmingwerk. Duurzaam hout dat eerder bestemming heeft gehad. Sloophouten balken komen recht uit de bouw, oude huizen, gebouwen of transportindustrie. Veel recycle balken en planken worden voor een korte of langer duur gebruikt. Eerder werd dit hout allemaal weggegooid.

Sloophout balken uit heel Europa

Door heel Europa zijn wij op zoek naar oude balken en sloop gebinten. Wij willen dit hout graag een nieuw leven geven. Door de balken te importeren naar Nederland en ze daar te verwerken tot bruikbare halffabricaten, zorgen wij ervoor dat meubelmakers hout met karakter tot hun beschikking krijgen. Wij halen dit sloophout vooral uit oude vervallen schuren, boerderijen of huizen. Deze panden worden soms al jaren niet meer gebruikt en de eigenaren vinden het vaak te veel moeite om ze te slopen. Is het sloophout nog in goede staat? Dan importeren wij veel balken en gebinten uit Kroatië, Oostenrijk en polen.

Bewerkingen en toepassingen van sloophout balken

Zodra de balken bij ons binnen zijn. Maken we ze schoon en maken we ze ijzervrij. Als de balken schoon zijn, verwerken wij ze tot bruikbare materialen. Zo kunnen wij de balken gaan borstelen. Hierdoor worden de scheuren die door de jaren in het hout zijn ontstaan goed zichtbaar, dit geeft het oude sloophout een sfeervolle uitstraling. Een andere veelgebruikte techniek die wij gebruiken is het schaven van balken. Hierdoor wordt de balk helemaal glad. Vervolgens kunnen wij de balken op maat zagen. Doordat oud sloophout eerder gebruikt is, krijg het hout een unieke geleefde uitstraling. Elke balk is anders. Ons recycle hout mag geleefd hout zijn. Ook hebben wij sloophout planken te koop. Hiervan kan je zeer mooie vloeren creëren. Unieke stijlvolle ruimtes maken van sloophouten planken en balken kan allemaal. Een oud geleefde stijl is het eindresultaat. Een bijzonder verrassend effect. Geschikt voor binnen, maar ook voor buiten in een veranda of overkapping. Historisch Hout heeft een enorm assortiment aan sloop hout. Kom gerust eens langs in onze showroom.

ENTHOUSIAST GEWORDEN OVER ONZE SLOOPHOUT BALKEN?

En wil je meer informatie of heb je een vraag over ons assortiment?

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.