Houdt de historische
waarde in leven

Maatwerk & standaard producten
Handgemaakt speciaal voor jou
Zelf hout uitzoeken? Ook dat is mogelijk!

Barnwood producten

‘Robuuste producten gemaakt door vakmensen’

Wat is barnwood?

Barnwood hout komt weg uit oude schuren, huizen & boerderijen. Het hout zat hier aan de gevel of was onderdeel van de draagconstructie, bijvoorbeeld als gebint. Deze barns zijn vaak meer dan 100 jaar oud. Dus gegarandeerd oud hout! Barnwood kopen? Dan bent u bij Historisch hout aan het juiste adres. Wij hebben een groot assortiment in barnwood hout. U heeft ze vast wel eens gezien; oude schuren, boerderijen en berghutten hoog in de Alpen, vaak ouder dan ons zelf. Door de extreme weersinvloeden in de Alpen zijn deze naaldhout barnwood planken prachtig diep gegroefd.

Door de felle zon ontstaan er unieke kleurpatronen van zwartgrijs tot lichtbruin, dit noemen ze ook wel ‘Sonnengebrant’. Zodra de barnwood planken bij ons in de opslag liggen hebben ze een hele reis gemaakt, de spijkers zijn getrokken en ze zijn gesorteerd op kleur en lengte! Het barnwood wordt vervolgens bewerkt voor verschillende doeleinden. Barnwood wordt ook veelal gebruikt voor een houten wand. Ons barnwood is uit voorraad leverbaar. Door het barnwood eiken een tweede leven te geven hoeven er geen nieuwe bomen gekapt te worden en werkt u daarmee aan een betere wereld. Ben je op zoek naar hout met karakter? Kies dan voor barnwood hout.

Barnwood planken

Decennia oude schuren diep verborgen in de Balkan. Hier vinden wij ook onze eiken barnwood planken. Door de extreme weersomstandigheden die de ‘barns’ hebben getrotseerd zijn de delen gevormd door de tand destijds. Diepe groeven en een robuuste uitstraling zijn de uiterlijke kenmerken van deze barnwood eiken planken. Unieke breedtes van meer dan 30 cm zijn geen uitzondering! Tijdens het slopen van de barns worden de barnwood planken zorgvuldig ontdaan van spijkers en worden ze geselecteerd op kwaliteit en lengte. Na alle bewerkingen zijn de barnwood planken te gebruiken voor diverse doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan barnwood wandplanken, barnwood keukens, barnwood vloeren, barnwood deuren, barnwood houten wand, eiken barnwood planken en veel meer!

Gebruik barnwood planken & panelen

Naast onze eiken barnwood planken in de houtsoort oud naaldhout verkopen wij ook barnwood panelen! Wij hebben de panelen gesorteerd in 2 kleuren op voorraad, namelijk in grijstinten en bruintinten. Het barnwood hout is afkomstig uit Oostenrijk, afkomstig van verlaten veldschuren in het hooggebergte van de Alpen. Door de extreme weersomstandigheden die de barnwood planken hebben doorstaan zijn de oude planken getekend door de natuur! Er is geen één plank hetzelfde. Naast dat deze houtsoort een prachtige uitstraling heeft, zijn de barnwood planken ook nog eens heel duurzaam.

Op een gegeven moment ontstond de vraag vanuit onze klanten naar Reclaimed eiken plaatmateriaal. Wij zijn hierop onze eigen reclaimed ‘outsides’ platen gaan produceren. Na het sorteren van geschikt reclaimed fineer worden de toplagen op dikte gemaakt en verlijmd op een drager van berken multiplex. Hierdoor ontstaat er een stabiele vlakke plaat die geschikt is voor interieurtoepassingen! Wij kunnen deze platen voor u op maat produceren, hierdoor bespaart u vaak veel onnodig afval. Ook produceren wij barnwood deurpanelen, deze voorzien wij 2 zijdig met reclaimed eiken fineer.

Barnwood kopen

Ben je op zoek naar oud houten producten met een authentieke uitstraling? Kies dan voor de producten van Historisch Hout! Na alle bewerkingen aan het hout is het een stapje dichterbij om het te gaan toepassen in de interieurbouw. Er worden producten van gemaakt zoals: barnwood planken, barnwood eiken, oude planken, plaatmateriaal, vensterbanken, traptredes, keukenfronten, tv meubelen en wandplanken! Dit exclusieve hout is dus zeer populair in de interieurbouw. Benieuwd welke producten wij allemaal maken van barnwood hout? Bekijk ze hieronder! Benieuwd naar onze webshop producten met barnwood, zoals onze barnwood wandplanken en barnwood wandbekleding? Klik hier!

Enthousiast over onze barnwood producten?

En wil je meer informatie of heb je een vraag over onze barnwood producten?

Vul onderstaande gegevens in en ontvang en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Veel gestelde vragen over barnwood

Barnwood hout komt weg uit oude schuren, huizen & boerderijen. Het barnwood hout zat hier aan de gevel of was onderdeel van de draagconstructie, bijvoorbeeld als gebint. Deze barns zijn vaak meer dan 100 jaar oud.

Prijzen van barnwood variëren per product dit heeft te maken met de verschillende breedtes & lengtes. Voor prijzen neem contact met ons op!

Barnwood is een houtsoort dat afkomstig is van eeuwenoude schuren en boerderijen uit Noord-Amerika en Canada. Deze houtsoort heeft dienst gedaan op deze plekken tot ze een tweede leven krijgen door Robuust Barnwood. Ons bedrijf importeert en verwerkt dit hout tot diverse toepassingen zoals wand- en gevelbekleding, meubels, tafels en kasten, waarbij elk stuk uniek wordt gemaakt op basis van de wensen van de klant. Het hout, variërend van eiken tot lariks, behoudt zijn karakter en draagt de sporen van zijn geschiedenis, wat een extra dimensie geeft aan je interieur.

Barnwood kenmerkt zich door diepe groeven, unieke kleurpatronen variërend van zwartgrijs tot lichtbruin, en een authentieke, robuuste uitstraling. De planken zijn vaak breder dan 30 cm, zijn zorgvuldig ontdaan van spijkers en gesorteerd op kwaliteit en lengte, waardoor ze geschikt zijn voor diverse doeleinden zoals wandbekleding, vloeren en meubels.

Barnwood wordt gebruikt voor diverse doeleinden, waaronder wandplanken, keukens, vloeren, deuren, houten wanden, vensterbanken, traptredes, keukenfronten, tv-meubelen en wandbekleding. Het is een populair materiaal in de interieurbouw vanwege zijn unieke, authentieke uitstraling en duurzaamheid.

Door barnwood, dat oud hout is, een tweede leven te geven, hoeven er geen nieuwe bomen gekapt te worden, wat bijdraagt aan een betere wereld. Bovendien is het hout afkomstig van verlaten veldschuren in het hooggebergte van de Alpen, waardoor het gebruik van dit hout bijdraagt aan het behoud van bossen en de natuur.