Houdt de historische
waarde in leven

Duurzaam ondernemen
Grote voorraad prachtig oud hout
Betrouwbare leverancier

Historische bouwmaterialen

Historisch hout heeft een groot aanbod van oud hout.

Historisch hout heeft een groot aanbod Historische bouwmaterialen. Met oude materialen kan je prachtige dingen maken, te denken aan meubels van oude planken, kasten van oud planken, deuren  of houten wandbekleding.

Toepassingen historische bouwmaterialen

Oud hout kan gebruikt worden voor verschillende toepassingen. Je kunt hierbij denken aan meubels maar ook voor het bouwen van veranda’s, terrasoverkappingen, of bijvoorbeeld een oud houten schuur. Ook worden oude bouwmaterialen gebruikt voor het maken van stijgers.

Soorten historische bouwmaterialen

Er zijn verschillende soorten historisch hout. Hierbij kun je denken aan de volgende houtsoorten;

Elke houtsoort heeft zijn eigen kernmerken. De verschillende houtsoorten hebben ook een andere afkomst. Zo komen de Azobé scheepsplanken uit vloeren van oude vrachtschepen. Barnwood komt daarentegen van oude veldschuren. Elke oude houtsoort komt van een andere plek en dit maakt het erg uniek.

Oud hout voor meubelmakers

Het oude hout is erg geschikt om te gebruiken bij het maken van meubels. Verschillende meubelmakers bellen ons omdat ze graag willen werken met historisch hout. Ons hout is in verschillende afmetingen verkrijgbaar en kan op maat verzorgd worden.

Wilt u meer weten over historisch hout. Neem contact met ons op voor de prijzen en mogelijkheden!