Logo Historisch Hout

Houdt de historische
waarde in leven

Duurzaam ondernemen
Grote voorraad prachtig oud hout
Betrouwbare leverancier

Historische bouwmaterialen

Historisch hout heeft een groot aanbod van oud hout.

Historisch hout heeft een groot aanbod Historische bouwmaterialen. Met oud hout kan je prachtige dingen maken, te denken aan meubels van oud hout, kasten van oud hout, deuren van out hout of houten wandbekleding.

Toepassingen historische bouwmaterialen

Oud hout kan gebruikt worden voor verschillende toepassingen. Je kunt hierbij denken aan meubels van oud hout, maar ook voor het bouwen van veranda’s, terrasoverkappingen, of bijvoorbeeld een oud houten schuur. Ook wordt oud hout gebruikt voor het maken van stijgers.

Soorten historische bouwmaterialen

Er zijn verschillende soorten oud hout. Hierbij kun je denken aan de volgende houtsoorten;

Elke houtsoort heeft zijn eigen kernmerken. De verschillende houtsoorten hebben ook een andere afkomst. Zo komen de Azobé scheepsplanken uit vloeren van oude vrachtschepen. Barnwood komt daarentegen van oude veldschuren. Elke oude houtsoort komt van een andere plek en dit maakt het erg uniek.

Oud hout voor meubelmakers

Het oude hout is erg geschikt om te gebruiken bij het maken van meubels. Verschillende meubelmakers bellen ons omdat ze graag willen werken met mooi oud hout. Het hout is in verschillende afmetingen verkrijgbaar en kan op maat verzorgd worden.

Wilt u meer weten over oud hout of één van de bekende houtsoorten? Neem contact met ons op voor de prijzen en mogelijkheden!