Bouwvakborrel!
26 juli vanaf 15:00 gesloten.

Houdt de historische
waarde in leven

Ruime voorraad tafelbladen!
Zelf je unieke tafelblad uitzoeken!
Ook op zaterdag geopend!

Barnwood tafelblad

Barnwood, een sterk en harde houtsoort.

Een barnwood tafelblad met een verhaal

Hout met een verhaal, door weer en wind getekend. Dat is barnwood. Door weer en wind heeft het hout sporen nagelaten. Barnwood hout wordt gebruikt om een stal, huis of schuur van te maken. Dit is vaak in een bergachtig gebied in Oost-europa of hoog in de Alpen. De schuren, huizen en stallen krijgen te maken met extreme weersinvloeden. Zo’n 50 tot 150 jaar wordt het hout bloot gesteld aan kou, sneeuw, regen, wind en hitte. Hierdoor krijgt barnwood uitstraling en structuur. De schaduwkanten van het gebouw worden grijs getint. En de zonnige kanten worden juist bruin van kleur.

Een sterke houtsoort voor een barnwood tafelblad

Als het gebouw zijn beste tijd gehad heeft en het nodig aan vervanging toe is. Dan worden zulke gebouwen op nette wijze afgebroken. Wij hebben meerdere adressen in Europa waar wij ons barnwood vandaan halen. Als het hout bij ons is aangekomen word het hout gedroogd en ontijzerd. Barnwood kun je in verschillende meubels toepassen. Zo kun je er ook een barnwood tafelblad van maken. Een tafelblad is een echte sfeermaker in uw huis! Barnwood hout is een sterke en harde houtsoort en daarom het perfecte materiaal voor een barnwood tafelblad. Het hout is een van de meest karakteristieke houtsoorten. Iedere barnwood tafelblad heeft zijn eigen verhaal en een andere uitstraling.

Diverse uitstralingen voor barnwood tafelbladen

De tafelbladen zijn in verschillende kleurtinten beschikbaar. Zoals je weet heb je twee structuren. Zo heb je barnwood vergrijst hout en bruin hout. Het hout is gemakkelijk te bewerken en te behandelen. Daardoor, en door het stevige materiaal, is een barnwood tafelblad zeer duurzaam! Deze houtsoort kan zo jarenlang mee gaan zonder dat de kwaliteit achteruitgaat. De natuurlijke look van een barnwood tafelblad geeft ieder eet of woonkamer een warmere uitstraling. Daarom past deze tafel in ieder interieur. In zowel een landelijk, maar ook in een industriële of moderne woonstijl kun je een eettafel plaatsen om net dat beetje extra gezelligheid toe te passen. Met deze houtsoort zit je dus altijd goed! Bent u nou benieuwd naar de mogelijkheden van een tafelblad. Onze meubelmakers geven je graag persoonlijk advies over wat voor jou en jouw interieur de beste keus zou kunnen zijn.

Barnwood tafelbladen bij Historisch Hout

Barnwood tafelbladen zijn beschikbaar in verschillende kleurtinten. Dit zorgt ervoor dat het voor meerdere doeleinden inzetbaar is. Bent jij op zoek naar barnwood tafelbladen? Kom gerust eens kijken in onze showroom!