Houdt de historische
waarde in leven

Verkoop aan particulieren & zakelijk
Grote voorraad prachtig oud hout
Zelf uw hout uitzoeken

Wagonplanken

“Robuuste (eiken) planken met een authentieke uitstraling”

De oude eiken wagonplanken hebben een fantastische geschiedenis. Ze dienden jarenlang in wagons als deklaag. De robuuste eiken planken hebben er een eerste leven op het Europese spoor opzitten. De wagondelen zijn soms wel 60 jaar oud! De oude wagon planken importeren wij uit heel Europa. De houten wagonplanken waren vroeger de basis van het Europese transport in de 20e eeuw. Door alle jaren heen zijn de wagondelen door heel Europa verspreidt. Historisch hout haalt de authentieke en karakteristieke eiken wagonplanken uit verschillende Oostbloklanden als Polen en Oekraïne, of Kroatië en Oostenrijk, maar ook Frankrijk heeft nog veel oude wagondelen te bieden. Wij importeren onze eiken wagonplank rechtstreeks uit deze landen. Vanuit ons netwerk binnen deze kring krijgen we vaak tips over locaties met oude goederenwagons.

Oude eiken wagonplanken voor elk interieur

Wij proberen dan zeker in contact te komen met de eigenaren van deze wagons om afspraken te maken. Als wij dit hebben gedaan bezoeken wij vaak deze oude stations om de treinwagons te bewonderen. En als wij zien dat dit hout een tweede kans mag krijgen, dan importeren wij een partij wagonplanken. Waardoor wij onze prijs voor dit product laag kunnen houden. Wagondelen van eikenhout is een veel gebruikte houtsoort in en rondom woningen. Zo worden er veel tafels, vloeren en wandplanken van gemaakt. Waarom is een oude wagonplank hier nou voor geschikt? Omdat houten wagonplanken zeer sterk en gemakkelijk te bewerken zijn. De weersinvloeden, het vuil, de diepe groeven en de bevestigingsgaten zorgen voor een robuuste uitstraling. Van deze oude wagondelen kun je mooie tafelbladen van samenstellen, door verschillende planken tot een mooi blad te verlijmen.

Natuurlijke en robuuste oude wagonplanken met details

Oude wagonplanken is met zijn duurzaamheidsklasse 2-3 en een levensduur van ruim meer dan 20 jaar een zeer duurzame houtsoort. Wagondelen hout leeft en verandert met de tijd, waardoor het alleen maar meer karakteristieke en robuuste uitstraling krijgt en juist zorgt voor een gewenste sfeer. Door mate van verandering oud eiken wagonplanken is echter afhankelijk van de omgeving. In de buiten lucht zullen de treinwagon planken sneller op een natuurlijke wijze gaan vergrijzen. Veel mensen houden hier van. Als je er niet van houdt dan kun je het hout gaan behandelen met een soort olie of beits. Dit verouderingsproces vindt minder snel plaats bij een oude wagonplank die binnen wordt geplaatst. Zoals wat wij al zeiden kun je een wagondeel plank goed gebruiken bij veel verschillende toepassingen in meubels. Zo kun je er bijvoorbeeld ook kasten van maken. Maar je kunt er ook een gehele wandbekleding van maken. Veel meubelmakers en interieurbouwers komen dan ook bij ons terecht om oude wagonplanken te kopen.

Zelf uw eigen droomproject realiseren?

Dan ben je bij Historisch Hout aan het juiste adres. Bij ons kun je oude wagonplanken kopen. Je kunt eenvoudig een prijslijst aanvragen of je kunt even contact met ons opnemen via ons contactformulier op de website. Het is bij ons mogelijk om zowel zakelijk als particulier te kopen. Dus wil je één wagonplank kopen. Dan kan dit gewoon! Het wagondelen hout wat bij ons binnenkomt kan op verschillende manieren bewerkt worden. Zo kun je een geborstelde en geschaafde wagonplank kopen. Wie op zoek is naar gebruikt hout met een strakke uitstraling komt al snel uit bij beschaafde out eiken wagonplanken. Het schaven van de wagon planken is de meest voorkomende bewerking. De planken worden eerst ontijzerd. Dit houdt in dat ze eerst worden ontdaan van vuil en spijkers. Vervolgens worden de oude wagondelen aan vier zijden geschaafd. Hierdoor krijgen de geschaafde wagondelen een mooie eiken uitstraling. Dus het resultaat is een levendige plank waarin donkere groeven een schitterend contrast vormen met de kenmerkende eiken hout tekening. Dit maakt dus geschaafde oud eiken wagonplanken erg geliefd onder trapmakers, keukenbouwers en andere ambachtslieden die graag met exclusief hout werken. Ook de geborstelde wagondelen maken wij eerst vrij van vuil en spijkers. Na dat we dit hebben gedaan borstelen we de eikenhouten wagonplanken. Hier zorgen we ervoor dat de naden en kieren van het hout goed zichtbaar worden. Doordat je deze mooie elementen in het hout behoud, krijgen de geborstelde planken een zeer prachtige doorleefde uitstraling.

Onbewerkte, ruwe karakteristieke eiken wagonplanken

Naast geschaafde en geborstelde planken verkopen wij ook onbewerkte wagonplanken. Deze komen rechtstreeks na het importeren bij jou terecht. Je kunt deze planken zelf ijzervrij maken. Met behulp van het juiste gereedschap, machines en ervaring kun je zeker hele mooie dingen maken van een onbewerkt wagondeel. Waarom kiezen mensen nou vaak voor oud hout? De eerste goede reden is dat het hout hergebruikt wordt.

Meewerken aan een betere wereld met oud eiken wagonplanken

Het recyclen van planken is heel goed voor het milieu. Omdat het hout er al een tweede leven heeft op zitten geeft het een robuust en authentiek karakter. Dit geeft ieder interieur in huis of buitenshuis een beetje extra. Hout wordt al vele eeuwen toegepast als grondstof voor gevelelementen en heeft zich door de eeuwen heen bewezen duurzaam en betrouwbaar te zijn. Omdat hout duurzaam is, is het dus ook belangrijk dat je veel van hout maakt bijvoorbeeld een houten kozijn, deur of trap. Of het nu om duurzaamheid, milieubelasting of uitstraling gaat, hout heeft aanzienlijke voordelen ten opzichte van alle andere materialen die kunnen gebruikt worden. Geen enkel ander materiaal is zo goed te recyclen als hout. Voor het recycleproces hoeft geen beroep te worden gedaan op grote hoeveelheden energie. Als hout niet wordt gerecycled, kan het goed worden ingezet om groene energie te produceren.

Oud eiken wagonplanken kopen bij Historisch Hout

Wagonhout is en blijft een natuurproduct en geeft een warme uitstraling. Een hardhouten wagonplank is een natuurlijk verbinding tussen de binnen en buitenkant van een woning of pand. De eiken planken zijn van hardhout en dus heeft het een zeer lange levensduur. Ze functioneren dus ook niet voor niets decennialang. Het harde eiken hout is authentiek, elke plank heeft iets bijzonders. Dus niet elke plank is hetzelfde. Waardoor je een samenstelling kan maken van verschillende planken. In combinatie met het robuuste, warme karakter en chique uitstraling, krijg je er een heel mooi geheel van! Bij Historisch Hout kun je terecht voor verschillende soorten oud hout. Bent u geïnteresseerd bekijk onze website voor ons assortiment!

Wij verkopen ook Wijnpersplanken, deze zijn een goed alternatief voor wagonplanken. Ook hebben we nog ander “oud hout” zoals Barnwood planken, Azobé scheepsplanken en Oude Eiken planken.


Toepassingen Maten & voorraad
Keukens Lengtes: +- 260 cm
Tafels Breedte: +-12-20 cm
Plafonds Dikte: 40 mm geschaafd
Lambrisering 20/30 mm 40 mm geborsteld
Meubels Prijs: op aanvraag
Interieurbouw Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.
Traptredes

{ “@context”: “http://schema.org”, “@type”: “Product”, “aggregateRating”: { “@type”: “AggregateRating”, “bestRating”: “5”, “ratingCount”: “120”, “ratingValue”: “4.9” }, “image”: ” https://www.historischhout.nl/wp-content/uploads/2019/05/zelf-uw-hout-uitzoeken-in-onze-houtloods-barnwood-wijnpersplanken-en-wagonplanken-2-e1558366305299.jpg”, “name”: “wagonplanken”, “description”: “Het schaven van de wagon planken is de meest voorkomende bewerking. De planken worden eerst ontijzerd ✔️ oud eiken wagonplanken ✔️ Barnwood ✔️ Mooie uitstraling”}

Enthousiast geworden over onze wagondelen?

En wil je meer informatie of heb je een vraag over ons assortiment?

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Raak ook verliefd
Ervaar het karakter en schoonheid van pure producten