Houdt de historische
waarde in leven

Vloeren van écht oud eikenhout
Vloeren met Karakter
Ook op vloerverwarming

Historische wagonplanken vloer uit goederen wagons

Wij verzamelen door heel Europa historisch hout en maken dit met aandacht klaar voor een tweede leven. Zo kopen wij onze wagonplanken ook op in Europa. Bent u op zoek naar een wagonplanken vloer? Wellicht zoek je een vloer voor de woonkamer, keuken of voor bijvoorbeeld jouw slaapkamer. Als je op zoeken bent naar een nieuwe vloer, heb je de keuze uit veel verschillende soorten vloeren. Het kan daarom lastig zijn om te bepalen welke vloer je uiteindelijk moet gaan kiezen. Een vloer die nog steeds heel populair is, is de eiken wagon vloer. Een wagonplanken vloer is een harde vloer die gemaakt is van oude planken uit treinwagons. Deze vloer is dan ook zeer geschikt voor veel verschillende interieurs en woningen.

Historische wagonplanken vloer met een verhaal

Het is dan ook niet gek dat een eiken vloer al jarenlang ontzettend populair is. Dit zal de komende tijd dan ook nog zeker zo blijven. Als je kiest voor een wagondelen vloer brengt dit veel voordelen met zich mee. Zo is deze vloer een harde vloer, waardoor het zat tegen een stootje kan. En ook iedere wagondelen vloer is uniek. Wij hebben een groot assortiment aan oude wagonplanken om er een complete wagonplanken vloer van te maken. Er bestaan weinig vloeren die zoveel sfeer in uw ruimte brengen als een oud eiken vloer. Je kunt mensen een heel verhaal vertellen over een wagonplanken vloer. De planken hebben namelijk een hele reis gemaakt. Eerst hebben de planken gediend als vloerdelen in oude goederenwagons uit Frankrijk. Na tientallen jaren van gebruik komen de materialen vrij bij het slopen van de oude wagons.

Heeft u een vraag of wilt u ons assortiment eens in het echt bekijken? U kunt zelf uw gewenste planken uitzoeken. Dan dient u alleen een afspraak te maken via onderstaande button. 

Neem contact op

Bewerkbaarheid van een wagonplanken vloer

Historisch Hout heeft nauw contact met slopers in Frankrijk, wij kopen de partijen en transporteren ze naar Nederland. Wij bewerken de wagondelen met borstels. Dit houd in dat grotendeels splinters verdwijnen. En het oppervlak wordt gepolijst. De wagonplanken zijn met een matte lak te behandelen waardoor ze ook zeer geschikt zijn voor een vloer. Ook kunnen de wagondelen worden geschaafd, hierbij worden de diepe zwarte strepen zichtbaar maar ontstaat er toch een glad resultaat! Historisch Hout kan elke bewerking binnen korte levertijden in onze eigen werkplaats realiseren.

Enthousiast geworden over onze wagonplanken vloer?

En wil je meer informatie of heb je een vraag over ons assortiment?

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.