Oud eiken balken

€ 33,67
€ 27,83 excl. btw
Op voorraad

Kopmaten

Bewerking

Lengte

Max. 10 meter lang

Toevoegen aan prijsopgave Showroom bezoeken

Oude eiken balken, doordrenkt met geschiedenis en karakter, dragen een unieke charme en tijdloze schoonheid met zich mee. Deze houten meesterwerken hebben decennialang hun dienst bewezen als essentiële dragers in constructies van oude huizen & boerderijen. Deze oude gebouwen vinden wij in diverse landen uit Europa.

✓ Unieke oud eiken balken
✓ Geleverd in héél NL & BE
✓ A-kwaliteit balken

 

Houtsoort

Oud eiken

Beschrijving

Balken met karakter

Historisch hout is gespecialiseerd in de verkoop van oud eiken balken. Wij reizen door heel Europa om de beste balken & planken te kunnen inkopen, hierdoor hebben wij een uniek assortiment gebinten in diverse maten in voorraad. Onze balken kunnen op diverse manieren worden bewerkt in onze eigen werkplaats & zagerij.

Bewerkingen oude eiken balken 

Wij kunnen ze ontdoen van spijkers, borstelen, schaven en herzagen tot de gewenste maatgeving. Wij hebben balken in diverse uitstralingen; van zeer geleefd tot vrijwel strak en vierkant. Enkele gebinten bevatten soms nog authentiek houtsnijwerk! Er zijn veel varianten qua bewerking, uitstraling, herkomst en de leeftijd van oud eiken balken. Tijdens een bezoek aan ons bedrijf kunt u de verschillende mogelijkheden bekijken en kunnen wij advies uitbrengen. Wanneer wij weten wat uw wensen zijn kunnen wij u een offerte op maat aanbieden. Bent u opzoek naar oude eiken planken verzaagd uit oude eiken balken? Wij beschikken over een eigen zagerij waar wij ons oude eiken herzagen.

Oud eiken heeft een authentieke warme uitstraling, door de tientallen jaren heen is het oude eiken op natuurlijke wijze gedroogd. Hierdoor is het stabieler dan bijvoorbeeld vers eiken.  Doordat de balken vrijkomen bij de sloop van oude graanschuren, boerderijen en landhuizen is het verwerken van oud eiken hout in nieuw te bouwen objecten een duurzame manier van bouwen. Onze voorraad oud eiken is ISPM15 behandeld,  dit is een thermische behandeling tegen eventueel aanwezig ongedierte.

Beschikbare maten, prijzen en mogelijkheden

Wij kunnen vrijwel elke maat herzagen uit balken die wij in voorraad hebben, door goed contact met onze leveranciers kunnen wij u ook voorzien van grote partijen en afwijkende maten!  Of u nu als particulier opzoek bent naar 1 balk of als zakelijke partij opzoek bent naar een grote partij voor een uniek bouwproject.

Telefonisch of per mail willen we u graag voorzien van een indicatieve prijslijst van ons oud eiken balkhout. Wanneer u uw gegevens achterlaat in ons contact formulier nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Toepassingen Maten & voorraad
Plafonds Lengtes:+- 2 tot en met 10 m1
Balklaag Kopmaat: +- 12×12 – 25×25 cm
Schouw Prijs: mail ons voor de prijslijst!
Voorraad: Ja
Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.
Download productblad

✓ 10×10-12×12
✓ 12×12-14×14
✓ 14×14-16×16
✓ 16×16-18×18
✓ 18×18-20×20
✓ 20×20-22×22
✓ 22×22-24×24

Het bewerken van oude eiken balken door schaven en borstelen is een ambachtelijk proces. Oude eiken balken hebben vaak decennia lang dienst gedaan als dragers in constructies en dragen de sporen van de tijd met zich mee in de vorm van ruwe oppervlakken, verkleuringen en onregelmatigheden.

U kunt ervoor kiezen om de balken te borstelen of om de balk te laten schaven. Het borstelen wordt door ons met de hand gedaan. De balken worden hierbij ontdaan van  vuil en stof. Wilt u het unieke uiterlijk van oud eiken behouden? Kies er dan voor om de oud eiken balk te laten borstelen. Naast het borstelen is schaven ook mogelijk. Bij het schaven wordt de bovenste laag eraf geschaafd. Hierdoor krijgt de balk een lichtere kleur. De prachtige vlam structuren worden hierbij ook zichtbaar.