Luxewall wandbekleding “French oak grey weathered” per doos

€ 59,00
€ 48,76 excl. btw
Op voorraad

Snel en eenvoudig te monteren!

“French oak” afkomstig van oude fruitkisten uit Frankrijk!   Hier vinden wij ons eiken barnwood “French oak”. Door het intensieve gebruik en de blootstelling aan weer en wind zijn de planken mooi vergrijsd & gegroefd oftewel “grey weathered”. De binnenkant van de oude fruitkisten is “fruity brown” (bruin getint), dit is ontstaan doordat de fruitsappen in al die jaren zijn doorgedrongen in het hout. Sommige planken hebben zelfs nog de originele letters van de fruit-teler op de planken staan!

Speels effect

De wandbekleding “French oak” planken zijn leverbaar vanaf 0,8 M2  De planken zijn verpakt in in een breedte van 10cm. Verder zijn de planken geselecteerd op kwaliteit en verpakt in een doos tot 0,8 M2. De planken zijn winddroog waardoor ca  12-14% vochtigheidspercentage en perfect geschikt voor interieur toepassingen.

Verwerking wandbekleding “French oak”

Voor de verwerking adviseren wij een flexibele montagekit. Breng dit in 2 à 3 lijmrillen aan op de achterzijde van de planken. Druk daarna de plank op een vlakke achtergrond. Zorg dat de achtergrond vet en vochtvrij is. Gebruik zo nu en dan ook kleine spijkers om de panelen in de lijm te fixeren.
Houd aan de randen circa 3 mm sparing aan. Hout kan immers werken en moet daarom de ruimte krijgen.

Ook zoek naar wandbekleding met een ruigere uitstraling? Bekijk dan ons barnwood grenen of wandbekleding Out of the Balkan.

Gewicht 5,7 kg
Afmetingen 124 cm
Lengte

117-122 cm

Breedte

12 cm

Dikte

8-11 mm

Verpakkingseenheid

0,8 M2

Beschrijving

Luxewall Wandbekleding “French oak” afkomstig van oude fruitkisten uit Frankrijk! Hier vinden wij ons eiken barnwood “French oak”. Door het intensieve gebruik en de blootstelling aan weer en wind zijn de planken mooi vergrijsd & gegroefd oftewel “grey weathered”. De bodems van de oude fruitkisten zijn “fruity brown” (bruin getint), dit is ontstaan doordat de fruitsappen in al die jaren zijn doorgedrongen in het hout. Sommige planken hebben zelfs nog de originele letters van de fruitteler op de planken staan! De afgeschreven kisten worden gedemonteerd en verwerkt tot onze houten wandbekleding!

Speels effect

De planken zijn geschaafd op verschillende diktes om een mooi speels effect te krijgen. Verder zijn de planken geselecteerd op de grijstinten en keurig verpakt in een doos met een inhoudt van 0,8 m2. De planken zijn kunstmatig gedroogd tot 12% vochtigheidspercentage en hierdoor geschikt diverse interieur toepassingen.

Verwerking houten wandbekleding

Voor de verwerking van onze Luxewall wandbekleding adviseren wij een flexibele montagekit. Deze is ook te bestellen op onze webshop! Breng dit in 2 à 3 lijmrillen aan op de achterzijde van de planken. Druk daarna de plank op een vlakke achtergrond. Zorg dat de achtergrond vet en vochtvrij is. Gebruik zo nu en dan ook kleine spijkers om de panelen in de lijm te fixeren.
Houd aan de randen circa 3 mm sparing aan. Hout kan immers werken en moet daarom de ruimte krijgen.

Ook zoek naar een andere Luxewall wandbekleding in andere kleuren? Bekijk dan ons barnwood grenen of wandbekleding Out of the Balkan.

Zakelijke koper? Neem contact met ons op en ontvang de kortingscode! 

Download productblad        —        Download instructieblad