Barnwood gevelbekleding ‘Oak’

€ 154,88
€ 128,00 excl. btw
Op voorraad

Onze Barnwood ‘Oak’ planken bieden de ultieme oplossing als authentieke gevelbekleding van je woning, tuinhuis, poolhouse of ander bijgebouw in verweerde sfeer.

✓ Dé #1 houthandel in oud hout
✓ Geleverd in héél NL & BE
✓ Advies nodig? Neem contact op!

Gewicht 15 kg
Lengtes

80-350 cm mix

Breedtes

12/16/18/20/22 cm

Diktes

18-22 mm

Profilering

nee

Beschrijving

Eeuwenoude boerenschuren diep in de Balkan, hier vinden wij ons Europese barnwood hout. Deze oude schuren zijn vaak rondom bekleed met eiken planken. De eiken planken zijn deccenia jarenlang geteisterd door weer en wind waardoor ze diepe groeven en unieke texturen vertonen. Het Hout is door de jaren heen gerijpt en juist hierdoor perfect geschikt voor een 2e leven.

De vaak leegstaande schuren worden gekocht van de lokale beheerders, hierna worden de schuren handmatig gesloopt & gesorteerd op lengte en kwaliteit, daarna worden de planken verpakt tot vervoerbare pakketten.

Oud eiken hout heeft niet alleen een mooie uitstraling, het hout is daarnaast ook erg hard en sterk. Het hout is door het landklimaat goed geconserveerd waardoor het een praktische keuze is voor unieke gevelbekleding. Juist de geleefde uitstraling is vaak de wens van de architect of klant. Dit betekend dan ook dat het onderhoudsvrij is. Je hoeft het niet schoon te maken of te schilderen. Al ons oude hout wordt ISPM15 (thermisch) behandeld tegen eventuele insecten.

Ventilerend op raggelwerk aanbrengen, RVS vernagelen of schroeven op stevig achterhout. De planken kunnen zowel horizontaal als verticaal worden toegepast.

Wand-gevel-plafond bekleding buitenshuis.

Te verkrijgen in mix grijs & bruin tinten geborsteld. Of geheel grijstinten ongeborsteld.