Logo Historisch Hout

Houdt de historische
waarde in leven

Duurzaam ondernemen
Grote voorraad prachtig oud hout
Betrouwbare leverancier

Wijnpersplanken

“Afkomstig van oude graanschuren & wijnpersen uit de zuid oost-Balkan landen”

Historisch Hout importeert oude wijnpersbalken afkomstig van oude graanschuren & wijnpersen uit de zuid oost-Balkan landen. De vaak leegstaande schuren worden gekocht van de lokale beheerders, hierna worden de schuren handmatig gesloopt, de balken worden gesorteerd op lengte en kwaliteit en verpakt tot vervoerbare pakketten. De schuren zijn vaak meer dan 150 jaar oud!

Bewerking wijnpersplanken

Zodra de balken in Nederland aankomen krijgen ze eerst een hittebehandeling tegen eventueel aanwezig ongedierte. Hierna worden de wijnpersbalken herzaagd tot dunnere wijnpersplanken die geschaafd of geborsteld kunnen worden.

Enthousiast geworden over onze wijnpersplanken?

En wil je meer informatie of heb je een vraag over ons assortiment?

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Soorten en maten wijnpersplanken

Wij schaven de planken op vaste dikte maten namelijk: 2,4 en 6 cm. De oude wijnpersplanken zijn enorm duurzaam en hebben een karakteristiek, robuuste en warme uitstraling! De planken zijn van nature droog en zeer geschikt tot verwerking van meubels! Wijnpersplanken zijn een goed alternatief voor wagonplanken! Naast deze planken is ook  Barnwood erg populair om te verwerken tot meubels.

Wij hebben vrijwel altijd een ruime voorraad in de volgende lengte maten: 150-200 cm 200-300 cm 300-400 cm. U kunt zelf uw planken komen uitzoeken in onze houtloods. Wij verkopen de wijnpersbalken ook onbewerkt in pakket afname, voor zowel 1 pak tot een vracht vol bent u bij ons aan het juiste adres!

Toepassingen van de planken

Wijnpersplanken zijn een populair product dat veel in interieurs wordt gebruikt, het is een duurzaam materiaal wat zeer geschikt is voor het bekleden van wanden of het maken van deuren, keukenfronten, tafelbladen keuken bladen en keukenfronten! Kortom prachtig bouwmateriaal met een verhaal. Naast wijnpersplanken zijn de houtsoorten Azobé scheepsplanken, wagonplanken en oud eiken erg populair.


Toepassingen Maten & voorraad
Keukens Lengtes: +- 100-400 cm
Tafels Breedte: +- 12-30 cm
Plafonds Dikte: 20-40-60 mm geschaafd
Lambrisering 20/30 mm 40/50 mm 60/70 mm geborsteld
Meubels Prijs: zie productblad
Interieurbouw Voorrraad:Ja
Traptredes Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.
Download productblad
Raak ook verliefd
Ervaar het karakter en schoonheid van pure producten