Houdt de historische
waarde in leven

Duurzaam ondernemen
Grote voorraad prachtig oud hout
Eigen webshop met unieke producten

Wijnpersplanken

“Afkomstig van oude graanschuren & wijnpersen uit de zuid oost-Balkan landen”

Historisch Hout importeert oude wijnpersbalken afkomstig van oude graanschuren & wijnpersen uit de zuid oost-Balkan landen. De vaak leegstaande schuren worden gekocht van de lokale beheerders, hierna worden de schuren handmatig gesloopt, de balken worden gesorteerd op lengte en kwaliteit en verpakt tot vervoerbare pakketten. Deze schuren zijn vaak meer dan 150 jaar oud! Uw meubelstuk, vloer of item draagt hierdoor een zichtbare geschiedenis met zich mee.

Bewerking Wijnpersplanken

Zodra de balken in Nederland aankomen krijgen ze eerst een hittebehandeling tegen eventueel aanwezig ongedierte. Hierna worden de Wijnpersbalken herzaagd tot dunnere wijnpersplanken die geschaafd of geborsteld kunnen worden.

Groothandel in oude eiken planken & balken.

Historisch hout is een houthandel gespecialiseerd in historisch bouwmateriaal, wij verkopen sorteren en bewerken Oude eiken balken, Barnwood, wagondelen en Wijnpersplanken naar wens van onze klant. Door een grote voorraad oud hout in onze houtopslag in Haarle leveren wij veel van onze materialen uit voorraad!  Veel van ons oud eiken wordt verzaagd tot planken geschikt voor de meubelmakerij en interieurbouw.  Bent u meubelmaker en gebruikt u met enige regelmaat oud eiken? Neem contact met ons op voor een zakelijke prijs op maat! Wij leveren veel van onze wijnpersplanken in pakketvorm aan meubelmakers & interieurbouwers!

Enthousiast geworden over onze wijnpersplanken?

En wil je meer informatie of heb je een vraag over ons assortiment?

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Soorten en maten wijnpersplanken

Wij herzagen de planken op vaste dikte maten namelijk:25-45-65 mm. De oude wijnpersplanken zijn enorm duurzaam en hebben een karakteristiek, robuuste en warme uitstraling! De planken zijn van nature droog en zeer geschikt tot verwerking van meubels! Wijnpersplanken zijn een goed alternatief voor wagonplanken! Naast deze planken is ook Barnwood erg populair om te verwerken tot meubels. Op aanvraag kunnen wij ook andere diktes zagen voor bijvoorbeeld dakbeschot uitgevoerd in oud hout!

Wij hebben vrijwel altijd een ruime voorraad in de volgende lengte maten: 150-200 cm 200-300 cm 300-400 cm. U kunt zelf uw planken komen uitzoeken in onze houtloods. Wij verkopen de wijnpersbalken ook onbewerkt in pakket afname, voor zowel 1 pak tot een vracht vol bent u bij ons aan het juiste adres!

Toepassingen van de planken

Wijnpersplanken zijn een populair product dat veel in interieurs wordt gebruikt, het is een duurzaam materiaal wat zeer geschikt is voor het bekleden van wanden of het maken van deuren, keukenfronten, tafelbladen keuken bladen en keukenfronten! Kortom prachtig bouwmateriaal met een verhaal. Naast wijnpersplanken zijn de houtsoorten Azobé scheepsplanken, wagonplanken en oud eiken erg populair.


Toepassingen Maten & voorraad
Keukens Lengtes: +- 100-400 cm
Tafels Breedte: +- 12-27 cm
Plafonds Dikte: 20-40-60 mm geschaafd of fijnbezaagd
Lambrisering 20/30 mm 40/50 mm 60/70 mm geborsteld
Meubels Prijs: vraag prijslijst
Interieurbouw Voorraad: Ja
Traptredes
Download productblad