Barnwood gevelbekleding ‘Scheepsvloeren’

€ 65,00
€ 53,72 excl. btw
Op voorraad

Oer hollandse binnenvaartschepen, hier vinden wij ons barnwood scheepsplanken hout! Perfect te gebruiken voor een duurzame gevelbekleding.

✓ Dé #1 houthandel in oud hout
✓ Geleverd in héél NL & BE
✓ Advies nodig? Neem contact op!

Gewicht 40 kg
Breedtes

12/14/16/18/20 cm

Diktes

28-38 / 39-48 mm

Profilering

nee

Beschrijving

Oer hollandse binnenvaartschepen, hier vinden wij ons barnwood scheepsplanken hout! Dit gerecupereerde tropische hardhout is kwalitatief nog zo goed als nieuw. De binnenvaart schepen worden vanwege wetgeving gesloopt of aangepast, hierdoor komen de hardhouten vloeren van vaak een paar honderd vierkante meter vrij. Wij kopen deze partijen hout op en hebben ons gespecialiseerd in de verwerking van gebruikt oud hout. De planken worden gesorteerd op kwaliteit en de topzijdes worden ontdaan van vuil door het oppervlak intensief te borstelen.

Hierna worden de planken gesorteerd op kwaliteit en dikte, we sorteren standaard op 2 verschillende diktesorteringen om te grote dikteverschillen te voorkomen. Met onze kantrecht zaaglijn kunnen wij de planken verzagen tot 5 terugkomende breedtes zodat er wildverband gevels geconstruceerd kunnen worden bij langere lengtes. De planken tonen gebruikersporen door de verschillende ladingen die de schepen geladen hebben. Daarnaast werden de schepen vaak gelost met shovels of zware machines die in het ruim reden.

Ventilerend op stevig / dik raggelwerk aanbrengen vanwege het hoge gewicht per M2 / Het hout voorboren en met RVS gevel schroeven monteren op stevig achterhout. De planken kunnen zowel horizontaal als verticaal worden toegepast.

Gevels, vlonders en diverse tuintoepassingen.