Barnwood gevelbekleding ‘Fichte Grijs’

€ 60,50
€ 50,00 excl. btw
Op voorraad

U komt ze vast wel eens tegen in het echt of op de foto. De oude boerenschuren, boerderijen en berghutten hoog in de Alpen. Die schuren zijn vaak ouder dan ons zelf. Deze schuren worden onder andere gebruikt voor het opslaan van hooi en ander diervoeder.

✓ Dé #1 houthandel in oud hout
✓ Geleverd in héél NL & BE
✓ Advies nodig? Neem contact op!

Gewicht 10 kg
Lengtes

200-300 cm mix

Breedtes

12/16/18/20/22 cm

Diktes

18-22 mm

Profilering

nee

Beschrijving

U komt ze vast wel eens tegen in het echt of op de foto. De oude boerenschuren, boerderijen en berghutten hoog in de Alpen. Die schuren zijn vaak ouder dan ons zelf. Deze schuren worden onder andere gebruikt voor het opslaan van hooi en ander diervoeder. In de zomer wordt er dan vaak voedsel opgeslagen wat het vee in de winter eet. Door de extreme weersinvloeden hoog in de Alpen zijn de naaldhout planken vaak prachtig diep gegroefd. Door de felle zon in de zomer en winter ontstaan er unieke kleurpatronen in het hout. De planken krijgen dan een zwartgrijze tot lichtbruine kleur, dit noemen ze ook wel ‘Sonnengebrant’. Zodra de schuren er aan toe zijn om gesloopt te worden, kopen wij deze schuren op. Die worden vervolgens gesloopt en getransporteerd naar Nederland. Zodra het hout in Nederland is aangekomen wordt het hout naar de droogkamer gebracht. Daar wordt het barnwood grenen (Fichte) terug gedroogd. Tevens is het drogen direct een natuurlijke behandeling tegen eventuele insecten.

De naaldhout planken worden gesorteerd op kleur en eventueel op dikte gecalibreerd, door de gecalibreerde dikte zijn de gevelplanken simpel en snel te monteren als gevel, wand of plafond hout. De planken zijn vrij vlak op de achterzijde waardoor ze goed op op achterhout zijn te monteren. Dit type barnwood hout wordt opgeleverd in 5 verschillende breedtes en in mix lengtes (haaks gekort) De verschillende breedtes worden ongeveer evenredig verdeeld over het bestelde aantal M2. Hierdoor creeër je een mooie wildverband toepassing.

Ventilerend op raggelwerk aanbrengen, RVS vernagelen of schroeven op stevig achterhout. De planken kunnen zowel horizontaal als verticaal worden toegepast.

Gevels, vlonders en diverse tuintoepassingen.