Bouwvakborrel!
26 juli vanaf 15:00 gesloten.

Houdt de historische
waarde in leven

Verkoop aan particulieren & zakelijk
Grote voorraad prachtig oud hout
Zelf uw hout uitzoeken

Authentieke eiken spoorplanken

“Afkomstig van de Nederlandse spoorwegen”

Authentieke eiken spoorplanken

Historisch Hout verwerkt teruggewonnen hout uit oude spoorbielzen. Deze spoorbielzen zijn al jaren oud, daardoor hebben deze biels planken prachtige uitstralingen. Dit hout is duurzaam en heeft een karakteristieke, robuuste en warme uitstraling. Onze spoorplanken zijn afkomstig van de Europese Spoorwegen en zijn een perfect alternatief voor eiken wagonplanken. De spoorplanken zijn schoon en bevatten geen creosoot of carboleum. Als de bielzen in Nederland aankomen, worden ze schoongespoten en verzaagd in de gewenste dikte. Daarna kunnen de spoorplanken geschaafd of geborsteld worden. Door de spoorplanken te schaven komen de blauwe vlekken rondom de montage gaten van de rails mooi naar voren, de blauwe vlekken zijn ontstaan door een reactie tussen het looizuur en de ijzeren bouten. Een geborstelde spoorplank heeft juist een wat robuustere uitstraling. De spoorplank wordt ontdaan van het vuil waardoor de nerven en diepe groeven weer mooi zichtbaar worden.

Gebruik spoorplanken

De spoorplanken van hergebruikt eiken zijn duurzaam en hebben een karakteristieke, robuuste en warme uitstraling! Doordat er geen nieuwe bomen gekapt worden werk je mee aan een beter milieu. Alle materialen van Historisch Hout zijn daarom gegarandeerd gerecycled. De planken zijn van nature al aardig droog, voor de zekerheid laten we deze planken in een droogkamer terug drogen tot 10/12%KD hierdoor is het hout geschikt voor meubels. De oud eiken spoorplanken zijn zeer goed te gebruiken voor zowel binnen als buiten toepassingen.

Wij zagen onze spoorplanken eigenlijk meestal op 45 en 25 mm, na schaven blijft er dan 20 en 40 mm over. Indien gewenst kunnen wij ook klantspecifieke opdrachten in vrijwel elke gewenste dikte uitvoeren. Dankzij een gemotiveerd team en een automatische lintzaag kunnen wij de bestellingen van oud eikenhout tot op de millimeter nauwkeurig verwerken. Wij hebben vrijwel altijd een ruime voorraad spoorplanken. Of u nu een vol pak of een enkele plank nodig bent. Voor beide bent u van harte welkom! Naast losse planken maken wij ook specifieke orders, zoals specifieke maten, vloerdelen of zelfs traptredes. Voor maatwerk neem contact met ons op!

Enthousiast geworden over onze spoorplanken?

En wil je meer informatie of heb je een vraag over ons assortiment?

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Toepassingen van de spoorplanken

Reclaimed eiken spoorplanken wordt veel gebruikt in interieurs. Het mooie van zo’n natuurproduct is dat elke plank anders is. Elke spoorplank heeft een eigen verhaal. Dus bij Historisch Hout heb je gegarandeerd een uniek product! Het is een duurzaam materiaal dat zeer geschikt is voor een tafelblad of voor het maken van deuren, keukenbladen en traptredes! Dit karakteristieke hout is een goede sfeermaker in ieder interieur! Kortom een prachtig bouwmateriaal met historie.

Alternatief spoorplanken

Naast onze spoorplanken zijn onze wagonplanken ook een goed alternatief. Dit zijn historische eiken planken met een authentieke uitstraling! Wagonplanken hebben gediend als vloer in oude goederenwagons uit Frankrijk. Na tientallen jaren gebruik wordt het materiaal teruggewonnen bij de sloop van de oude wagons. Historisch Hout heeft nauwe contacten met bergingsbedrijven uit Frankrijk; wij kopen de partijen in en transporteren ze naar Nederland! Geborstelde wagenplanken behouden de verweerde look van het hout. Het poetsproces verwijdert de meeste splinters en polijst het oppervlak. Wanneer de wagenplanken worden geschaafd blijven de diepzwarte strepen zichtbaar, terwijl er een egaal oppervlak ontstaat! We hebben ook andere soorten “reclaimed wood” zoals Barnwood en Azobé scheepsplanken.

Tevens kunnen wij specifieke orders spoorplanken voor u produceren, zoals specifieke maatgeving of bijvoorbeeld vloerdelen.


Toepassingen Maten & voorraad
Keukens Lengtes: +- 260 cm
Tafels Breedte: +-18-25 cm
Plafonds Dikte: 40 mm geschaafd
Lambrisering Prijs: vraag prijslijst
Meubels Voorraad: Ja
Interieurbouw Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.
Traptredes
Download productblad
Raak ook verliefd
Ervaar het karakter en de schoonheid van pure producten