Barnwood wand & plafondbekleding ‘Fichte Grijs’

€ 60,50
€ 50,00 excl. btw
Op voorraad

U komt ze vast wel eens tegen in het echt of op de foto. De oude schuren, boerderijen en berghutten hoog in de Alpen. Die schuren zijn vaak ouder dan ons zelf. Deze schuren worden onder andere gebruikt voor het opslaan van hooi en ander diervoeder.

✓ Dé #1 houthandel in oud hout
✓ Geleverd in héél NL & BE
✓ Advies nodig? Neem contact op!

Gewicht 5 kg
Lengtes

240-300 cm mix

Breedtes

12/16/18/20/22 cm

Diktes

6-12 mm

Profilering

nee

Beschrijving

U komt ze vast wel eens tegen in het echt of op de foto. De oude schuren, boerderijen en berghutten hoog in de Alpen. Die schuren zijn vaak ouder dan ons zelf. Deze schuren worden onder andere gebruikt voor het opslaan van hooi en ander diervoeder. In de zomer wordt er dan vaak voedsel opgeslagen wat het vee in de winter eet. Door de extreme weersinvloeden hoog in de Alpen zijn de naaldhout planken vaak prachtig diep gegroefd. Door de felle zon in de zomer en winter ontstaan er unieke kleurpatronen in het hout. De planken krijgen dan een zwartgrijze tot lichtbruine kleur, dit noemen ze ook wel ‘Sonnengebrant’. Zodra de schuren er aan toe zijn om gesloopt te worden, kopen wij deze schuren op. Die worden vervolgens gesloopt en getransporteerd naar Nederland. Zodra het hout in Nederland is aangekomen wordt het hout naar de droogkamer gebracht. Daar wordt het barnwood grenen (Fichte) gedroogd voor interieur gebruik. Tevens is het drogen direct een natuurlijke behandeling tegen eventuele insecten.

Oud grenen planken grijtstinten

De naaldhout planken worden gesorteerd op kleur en hierna op dikte gezaagd, door de geringe dikte zijn de plankjes simpel en snel te monteren als wand of plafond hout. De planken zijn recht op de achterzijde waardoor ze goed op een vlakke ondergrond zijn te kitten. Dit type barnwood hout wordt opgeleverd in 5 verschillende breedtes en in mix lengtes (haaks gekort) De verschllende breedtes worden ongeveer evenredig verdeeld over het bestelde aantal M2. Hierdoor creeër je een mooie wildverband toepassing.

Monteren met een montagekit en eventueel vernagelen op een vlakke ondergrond, vaak wordt de ondergrond eerst zwart geschilderd zodat je zwart in uitgevallen knoesten en diepe scheuren kijkt.

Plafonds, wanden & dakbeschot binnenshuis.