Barnwood gevelbekleding ‘Sarajevo’

€ 142,78
€ 118,00 excl. btw
Op voorraad

Onze barnwood gevelbekleding ‘Sarajevo’ heeft niet alleen een mooie uitstraling, het hout is daarnaast ook erg hard en sterk. Het hout is door het landklimaat goed geconserveerd waardoor het een praktische keuze is voor unieke gevelbekleding.

✓ Dé #1 houthandel in oud hout
✓ Geleverd in héél NL & BE
✓ Advies nodig? Neem contact op!

Gewicht 15 kg
Lengtes

80-230 cm mix

Breedtes

12/16/18/20/22 cm

Diktes

16-25 mm

Profilering

nee

Beschrijving

Oude boerenschuren, graanschuren en wijnhuizen, wij vinden ze in de bossen van Kroatie & Bosnië. Vaak zijn de gehele dragende constructies opgebouwd uit oude eiken balken die soms zelf met een bijl vierkant zijn behakt. Deze balken zijn rond de jaren 1900-1920 gezaagd of gekapt uit lokale bomen. De oude eiken balken zijn getekend door de tijd en bevatten authentieke kenmerken zoals houtsnijwerk & merktekens.

De balken hebben door de jaren heen rustig kunnen drogen tot in de kern, juist hierdoor is dit hout perfect geschikt voor een 2e leven. Door het langzame proces van drogen is het hout stabiel en gerijpt.

De vaak leegstaande boerenschuren worden opgekocht van de eigenaren en gesloopt door lokale beheerders, hierna worden de schuren handmatig gesorteerd op lengte en kwaliteit. De laatste stap is het verpakken tot vervoerbare pakketten.

Nadat de balken in Holland zijn aangekomen verwijderen wij de spijkers en verzagen wij de balken tot diverse eindproducten, de buitenste kappen van de balken verwerken we tot ons unieke product “Sarajevo” een wandbekleding gemaakt van hout met een zichtbaar en toonbaar verleden. We zagen & schaven de delen op dikte en 5 vaste breedtes, de oude toplagen worden geborsteld zodat de structuur en kleur goed tot zijn recht komt. Dit type barnwood is de meest ruige variant ten opzichte van de types “Oak” en “Belgrado” We leveren dit type barnwood hout in mix lengte. De verschllende breedtes worden ongeveer evenredig verdeeld over het bestelde aantal M2. Hierdoor creeër je een mooie wildverband toepassing.

Oud eiken hout heeft niet alleen een mooie uitstraling, het hout is daarnaast ook erg hard en sterk. Het hout is door het landklimaat goed geconserveerd waardoor het een praktische keuze is voor unieke gevelbekleding. Juist de geleefde uitstraling is vaak de wens van de architect of klant. Dit betekend dan ook dat het onderhoudsvrij is. Je hoeft het niet schoon te maken of te schilderen. Al ons oude hout wordt ISPM15 (thermisch) behandeld tegen eventuele insecten.

Ventilerend op raggelwerk aanbrengen, RVS vernagelen of schroeven op stevig achterhout. De planken kunnen zowel horizontaal als verticaal worden toegepast.

Wand-gevel-plafond bekleding buitenshuis.