Bouwvakborrel!
26 juli vanaf 15:00 gesloten.

Houdt de historische
waarde in leven

Maatwerk eiken binnendeuren
Unieke showroom
Diverse uitstralingen

Oude eiken maatwerk deuren

loftdeuren/barnwood deuren

Maatwerk oude eiken deuren

Deuren met karakter, dat is waar onze maatwerk oude eiken deuren voor staan. Elke deur is uniek en geeft de ruimte waar hij in hangt charme en warmte. Houten deuren passen perfect in een woonsfeer waar natuurlijke materialen warmte en een fraaie touch mogen toevoegen. Afwijkingen in kleur en structuur zijn inherent aan het materiaal. Nerven, noesten, kleurverschillen, structuurverschillen en hout scheurtjes horen bij de eigenschappen van barnwood hout. 

Er bestaan vele types barnwood deuren, waarvan de functie ook erg kan verschillen. Wij produceren verschillende houten deuren voor zowel binnen als buitengebruik. Onze barnwood deuren worden gemaakt van oud geleefd hout, barnwood is ook wel een verzamelnaam voor oud hout. Dit oude hout werd gebruikt om schuren mee te bouwen en te bekleden. Door het nu te hergebruiken ontstaat er een erg duurzaam product!  Ons hout is soms tot wel 200 jaar oud! Door de decennia heen hebben de planken de meest zware weersomstandigheden meegemaakt. Hierdoor hebben de delen een verweerde uitstraling en is het hout aardig uitgewerkt. Dat het hout geleefd is betekend niet dat het versleten is. Het is juist gerijpt in de tijd en daardoor heel goed inzetbaar voor meubels en deuren. Vooral omdat het erg stabiel is geworden door de jarenlange droging. 

Van welk hout maken wij onze oude eiken deuren? 

Het Barnwood hout komt bij ons uit heel Europa, voornamelijk uit landen zoals: Kroatië, Bosnië, Oostenrijk en Oekraïne. Ons Barnwood wat wij gebruiken voor deuren kan bijvoorbeeld afkomstig zijn van verlaten veldschuren & oude boerderijen in het hooggebergte van de Alpen. Na het slopen van deze gebouwen wordt het hout naar Nederland geëxporteerd. Zodra we het Barnwood binnen hebben wordt het hout gedroogd in een droogkamer. Door het drogen worden levende organismen gedood. Nadat het hout uit de droogkamer komt wordt het ontdaan van spijkers. Na deze bewerkingen worden de planken geborsteld (outsides) of geschaafd (insides). Daarom bieden wij onze deuren ook aan in deze 2 verschillende uitstralingen.

Een deur gemaakt van Barnwood is een deur gemaakt van uitsluitend oud hout, onze deuren zijn op maat te bestellen en verkrijgbaar in diverse uitstralingen. De geborstelde (outsides) Barnwood deur heeft een ruigere en robuustere uitstraling dan een geschaafde (insides) deur. Doordat het hout tijdens het borstelproces wordt ontdaan van vuil en spijkers zijn de prachtige groeven en oude spijkergaten weer goed zichtbaar. Bij een geschaafde Barnwood deur is het oppervlak van het hout juist glad van structuur, we schaven de geleefde toplaag eraf. Na het schaven komt de tekening van het geleefde hout juist mooi naar voren. Doordat we de toplaag eraf halen wordt de deur ook wat lichter van kleur waardoor je een warme uitstraling creëert in je interieur.

Wilt u onze deuren bezichtigen? Maak dan een afspraak met ons. Vul ons contact formulier in met de gewenste dag & tijd.