Houdt de historische
waarde in leven

Verkoop aan particulieren & zakelijk
Grote voorraad prachtig oud hout
Zelf uw hout uitzoeken

Historische houthandel

“Gespecialiseerd in de verkoop van historische bouwmaterialen”

“Wij zijn Historisch Hout”


Historisch Hout is opgericht door Rick de Witte,  begin 2016 kocht ik mijn eerste partij oud Azobé hout in waarna deze in kleine porties werd doorverkocht via marktplaats.  De reacties waren zeer positief en al snel ontstond er een zoektocht in het buitenland naar een breder assortiment. Inmiddels is Historisch Hout een  enthousiast team dat samen goed is in het verwerken en verkopen van reclaimed houten bouwmaterialen.

Wij reizen door heel Europa om kwalitatief het beste hout in te kopen, door de jaren heen hebben wij veel contacten opgedaan waardoor wij vrijwel al ons materiaal rechtstreeks bij de bron inkopen. Van oude eiken wijnpersbalken uit Bosnië tot aan vloerdelen uit een gesloopte graanschuur in Oekraïne. Wij kopen, sorteren en verwerken reclaimed materialen en verspreiden deze binnen onze klantenkring in héél Europa.

Onze werkwijze wordt door vele klanten gewaardeerd, zoals ze in het oosten zeggen is onze manier van werken typisch Sallands te noemen. Wat is dat? Nuchter, helder, eerlijk, open en betrokken. Alles wordt in het werk gesteld om onze klanten naar tevredenheid te helpen.

Door de kennis van onze medewerkers van oud hout kunnen wij een hoge kwaliteit tegen een juiste prijs garanderen. Onze medewerkers richten zich op uw persoonlijke wensen en wij kunnen u daarbij helpen en eventueel adviseren.

Artikel Bouwen In Het Oosten 2021