Wijnpersplanken

€ 1,21
€ 1,00 excl. btw
Op voorraad

Geschaafde wijnpersplanken dikte

Geborstelde wijnpersplanken dikte

Maatvoering

Notitie

Toevoegen aan prijsopgave Showroom bezoeken

Wijnpersplanken worden veel in interieurs gebruikt daarom is dit ook een zeer populair product, het is een duurzaam materiaal wat zeer geschikt is voor het bekleden van wanden of het maken van deuren, tafelbladen keuken bladen en keukenfronten!

Oud eiken hout op bestekafname (verkoop per planken). Wilt u zelf uw planken uitzoeken? Kom dan gerust langs in onze houtloods!

✓ Duurzaam oud hout
✓ Geleverd in héél NL & BE
✓ Advies nodig? Neem contact op

Beschrijving

Historisch Hout importeert oude wijnpersplanken afkomstig van oude graanschuren & wijnpersen uit de zuid oost-Balkan landen. De vaak leegstaande schuren worden gekocht van de lokale beheerders, hierna worden de schuren handmatig gesloopt, de planken worden gesorteerd op lengte en kwaliteit, daarna worden de planken verpakt tot vervoerbare pakketten. Deze schuren zijn vaak meer dan 150 jaar oud! Iedere plank heeft zijn eigen verhaal. Daarom is elke wijnpersplank uniek. Uw meubelstuk, vloer of item draagt hierdoor een zichtbare geschiedenis met zich mee.

Bewerking Wijnpersplanken

Zodra de planken in Nederland aankomen krijgen ze eerst een hittebehandeling tegen eventueel aanwezig ongedierte. Hierna worden de wijnpersplanken herzaagd tot dunnere wijnpersplanken die geschaafd of geborsteld kunnen worden. Zodra de planken bij ons aankomen worden ze eerst handmatig ontspijkerd. In veel planken zitten nog kogels & scherven van vroeger.

Wat is nu het verschil tussen geschaafde en geborstelde oude eiken plank? Geschaafde wijnpersplanken zijn glad en vrijwel splintervrij. Doordat de bovenste laag van het hout er word afgeschaafd worden de vlam structuren van het hout duidelijk zichtbaar. Dit zorgt voor een mooie en unieke uitstraling.

Geborstelde wijnpersplanken worden ontdaan van vuil met een stalen borstel. Na het borstelen van deze prachtige oude eiken plank worden de prachtige nerven en noesten weer goed zichtbaar.

Groothandel in oude eiken planken & balken

Historisch hout is een houthandel gespecialiseerd in historisch bouwmateriaal, wij verkopen sorteren en bewerken oude eiken balken, barnwood, wagondelen, oud eiken planken en wijnpersplanken naar wens van onze klant. Doordat wij altijd genoeg oud hout in onze houtopslag hebben liggen, leveren wij veel van onze materialen uit voorraad! Veel van ons oud eiken wordt verzaagd tot planken die geschikt zijn voor de meubelmakerij en interieurbouw. Bent u meubelmaker en gebruikt u met enige regelmaat oud eiken? Neem contact met ons op voor een zakelijke prijs op maat! Wij leveren veel van onze wijnpersplanken (in diverse maten) in pakketvorm aan meubelmakers & interieur bouwers!

Soorten en maten wijnpersplanken

Wij herzagen de wijnpersplanken op vaste dikte maten namelijk: 25-45-65 mm. De oude wijnpersplanken zijn enorm duurzaam en hebben een karakteristiek, robuuste en warme uitstraling! Wijnpersplanken zijn van nature droog en zeer geschikt tot verwerking van meubels! Tevens zijn wijnpersplanken een goed alternatief voor! Naast deze oud eiken planken is ook Barnwood erg populair om te verwerken tot meubels. Op aanvraag kunnen wij ook andere diktes zagen voor bijvoorbeeld dakbeschot uitgevoerd in oud eiken wijnpersplanken!

Wij hebben vrijwel altijd een ruime voorraad wijnpersplanken in de volgende lengte maten: 150-200 cm 200-300 cm 300-400 cm. U kunt zelf uw planken komen uitzoeken in onze houtloods. In onze houtloods hebben we een grote voorraad oud eiken planken en balken staan. Deze wijnpersplanken zijn voor diverse interieur doeleinden geschikt. Wij verkopen de wijnpersplanken ook onbewerkt in pakket afname, voor zowel 1 pak tot een vracht vol bent u bij ons aan het juiste adres!

Toepassingen van de oud eiken planken

Wijnpersplanken worden veel in interieurs gebruikt daarom is dit ook een zeer populair product, het is een duurzaam materiaal wat zeer geschikt is voor het bekleden van wanden of het maken van deuren, tafelbladen keuken bladen en keukenfronten! Bij het maken van oud eiken deuren worden er planken verzaagt tot dunne fineer lagen. Deze dunne wijnpersplanken worden verlijmt tot een barnwood deur.

Kortom prachtig bouwmateriaal met een verhaal. Daarnaast zijn deze rustieke eiken planken ook nog eens heel duurzaam. Voor oud eiken wijnpersplanken hoeven er geen nieuwe bomen gekapt te worden. Daarom werkt Historisch Hout mee aan een circulaire wereld.

Naast wijnpersplanken zijn wagonplanken en hooibergplanken ook erg populair. Kom eens langs om onze wijnpersplanken te bewonderen in onze houtloods! En zoek zelf een prachtige oude eiken plank uit!


Toepassingen
Keukens
Tafels
Plafonds
Lambrisering
Meubels
Interieurbouw
Traptredes

Bent u hout benodigd voor een paneel van netto 250×80 cm? Vul dit als volgt in: Lengte 250 cm, Breedte 80 cm. U dient hiermee een offerteaanvraag in voor voldoende hout benodigd voor uw project.

* Totaal breedte kan uit meerdere planken bestaan, de plank breedte zit tussen de 10-30 cm.
* Planken worden geleverd met overlengte & overbreedte, ofwel niet op maat gezaagd (optioneel wel mogelijk, benoem dit in het onderstaande notitie veld).

Opzoek naar verschillende lengte & breedte maten? Vul de lengte en breedte maten per plank(en) apart in en voeg ze toe aan de offerte aanvraag. Dien de offerteaanvraag hierna gezamenlijk in.

Wij leveren onze wijnpersplanken in zowel een geschaafde uitstraling als een geborstelde uitstraling.