Bouwvakborrel!
26 juli vanaf 15:00 gesloten.

Houdt de historische
waarde in leven

Diverse kopmaten in voorraad
Karakteristieke uitstraling
Recht & draagkrachtig

Oud eiken balken & wijnpersbalken

Oud eiken balken/wijnpersbalken

Herkomst oud eiken balken

Oud eiken gebinten zijn perfect te gebruiken voor diverse uiteenlopende ruimtes. Eerder werden oud eiken gebinten vaak als draagconstructie gebruikt. Vaak met authentieke pen-gat verbindingen. Vaak werden de eiken balken gebruikt voor zware constructies. Daarom zijn oud eiken balken ook erg sterk. Historisch hout is gespecialiseerd in oud eiken gebinten en wijnpersbalken. De balken hebben er al een heel leven op zitten waardoor het uiterlijk erg geleefd is. Onze balken komen weg uit heel Europa. Voornamelijk uit landen zoals: Kroatië, Oekraïne & Bosnië. Hier kopen wij oude schuren, huizen en boerderijen op. Deze gebouwen worden op locatie zorgvuldig gesloopt en vervolgens naar Nederland geëxporteerd. Zodra de balken in Nederland arriveren gaan ze de droogkamer in. Na dit proces worden ze bij ons ontijzerd. Vaak komen er nog oude kogels & spijkers uit het hout! Hierna zijn de balken klaar voor verdere bewerking zoals borstelen, herzagen of schaven.

Voordelen oud eiken gebinten

Naast dat oud eiken gebinten erg sterk zijn, hebben oude balken nog meer voordelen. Sommige oud eiken gebinten zijn ruim 200 jaar oud! Deze balken zijn zo erg doorleeft dat kou en warmte bijna geen effect meer heeft op het hout. In tegenstelling met jong eikenhout wat nog krimpt of uitzet. Daarom is het erg belangrijk dat je van te voren bedenkt waar je eiken balken voor nodig bent. Ben je ze binnenshuis nodig? Dan adviseren wij om met gebruikte eiken balken te werken. Daarbij is de uitstraling van oud eiken ook erg authentiek! De warme uitstraling zorgt voor sfeer en karakter in uw huis. Naast de mooie uitstraling zijn de balken ook nog eens super duurzaam. Doordat het hout een tweede leven krijgt als interieur object of als constructiehout werkt u mee aan een circulaire wereld. 

Oud eiken balken kopen

Er zijn diverse varianten qua bewerking en uitstraling. Tijdens een bezoek aan onze houtloods en showroom kunt u de verschillende mogelijkheden bekijken en kunnen wij advies geven. Wanneer wij weten wat uw wensen zijn kunnen wij u een offerte op maat aanbieden.

Dus bent u op zoek naar unieke gebinten voor uw boerderij of huis? Bezoek dan onze showroom of neem contact met ons op!