Houdt de historische
waarde in leven

Reclaimed duurzaam hardhout
Diverse lengtes beschikbaar
Authentieke uitstraling & onderhoudsvrij

Azobé scheepsplanken

‘Afkomstig uit een binnenvaart schip’

Azobé hout heeft een bruine kleur en is een tropische hardhout, afkomstig uit West-Afrika. Azobé is de laatste tijd zeer gewild voor tuinpalen. Het is een hardhout soort, welke zeer duurzaam is een ook zeker geschikt voor ondergrondse palen. Het hout staat bekend om zijn ongekende hardheid, het rot vrijwel onmogelijk! Omdat azobé scheepsplanken een hoge duurzaamheidsklasse hebben. Word het veel gebruikt bij grond, wegen en waterbouw. Robuuste en onderhoudsvrije vlonder en terrasplanken afkomstig uit het ruim van een binnenvaart schip.

Authentieke scheepsplanken voor vele toepassingen

Wij kopen deze scheepsplanken op en sorteren en verwerken deze partijen azobé. Scheepsplanken hebben in het laadruim jarenlang dienst gedaan als laadvloer, hier hebben ze een authentieke look aan over gehouden. Azobé scheepsplanken kunnen goed tegen weersinvloeden en rotten niet snel weg als het met water in contact komt. Om die reden wordt azobé ook wel gebruikt voor aanlegsteiger. Ook voor meerpalen en dukdalven wordt vaak azobé gebruikt. Scheepsplanken is niet alleen weerbestendig, het kan ook een grote druk aan. Daarom zijn scheepsplanken van azobé ook wel is toegepast in sluisdeuren, die de druk van het water dan moeten weerstaan. Scheepsplanken worden ook wel is verwerkt in tuinmeubelen. Hierdoor zijn tuinmeubels beter bestand tegen de invloeden van het weer.

Heeft u een vraag of wilt u ons assortiment eens in het echt bekijken? U kunt zelf uw gewenste planken uitzoeken. Dan dient u alleen een afspraak te maken via onderstaande button. 

Neem contact op

Minimale afname bij azobé hout is 25 m2!

Hardheid en duurzaamheid daar staan oude scheepsplanken bekend om

Het hout staat dus bekend om zijn erge hardheid. Oude scheepsplanken zijn zo hard dat het bijna niet gespijkerd kan worden. Spijkers kunnen nauwelijks door het hout heen zonder krom te trekken. Hardhout is bijzonder geschikt als afscheiding voor een tuin of erf. Het is doorgaans veel duurder dan de meeste andere houtsoorten, maar dit wordt gecompenseerd door de hoge kwaliteit en de lange levensduur van het materiaal. Ook voor bloembakken, oeverbescherming en tuinpoorten zijn scheepsplanken een prima keus.

Scheepsplanken te koop bij Historisch Hout

Deze houtsoort vergrijst niet maar krijgt een donkerrood tot chocoladebruin kleur na verloop van tijd. Dit is bijzonder warm en maakt de tuin ook in de wintermaanden erg sfeervol. Voor een tuinscherm zijn scheepsplanken dus een goed idee. Ondanks dat het prijzig is heb je er wel een lange levensduur aan. Zo kan het wel 80 jaar mee gaan. Bij Historisch Hout kun je zowel particulier als zakelijk scheepsplanken kopen. Wij hebben een ruim assortiment aan scheepsplanken.