Barnwood wand & plafondbekleding ‘Oak’

€ 99,99
€ 82,64 excl. btw
Op voorraad

Barnwood “Belgrado” zijn oud eiken lammelen herzaagt uit deccenia oude eiken vloerplanken! Deze hebben hun herkomst uit oude militaire kazernes en voormalige graanopslagen diep in het gebergte rondom de hoofstad van Kroatie; Zagreb.

✓ Dé #1 houthandel in oud hout
✓ Geleverd in héél NL & BE
✓ Advies nodig? Neem contact op!

Gewicht 10 kg
Lengtes

80-230 cm mix

Breedtes

12/16/18/20/22 cm

Diktes

6-12 mm

Profilering

nee

Beschrijving

Eeuwenoude boerenschuren diep in de Balkan, hier vinden wij ons Europese barnwood hout. Deze oude schuren zijn vaak rondom bekleed met duims dikke eiken planken. De eiken planken zijn deccenia jarenlang geteisterd door weer en wind waardoor ze diepe groeven en unieke texturen vertonen. Het Hout is door de jaren heen gerijpt en juist hierdoor perfect geschikt voor een 2e leven.

De vaak leegstaande hooischuren worden opgekocht van de eigenaren en gesloopt door lokale beheerders, hierna worden de schuren handmatig gesloopt & gesorteerd op lengte en kwaliteit, daarna worden de planken verpakt tot vervoerbare pakketten.

Barnwood eiken wand- plafondbekleding

Oud eiken hout heeft niet alleen een mooie uitstraling, het hout is daarnaast ook erg hard en sterk. Het hout is door het landklimaat goed geconserveerd waardoor het een praktische keuze is voor unieke wand- plafondbekleding. Juist de geleefde uitstraling is vaak de wens van de architect of klant. Dit betekend dan ook dat het onderhoudsvrij is. Je hoeft het niet schoon te maken of te schilderen. Dit type barnwood hout wordt opgeleverd in 5 verschillende breedtes en in mix lengtes (haaks gekort) De verschllende breedtes worden ongeveer evenredig verdeeld over het bestelde aantal M2. Hierdoor creeër je een mooie wildverband toepassing. Al ons oude hout wordt ISPM15 (thermisch) behandeld tegen eventuele insecten.

Monteren met montagekit op een zwarte achtergrond, door de zwarte achtergrond kijk je niet op een witte muur bij uitgevallen knoesten en open scheuren, eventueel kunnen de delen ook nog worden vernageld met koploze nagels.

Plafonds, wanden & dakbeschot binnenshuis.

Onze barnwood ‘Oak’ is verkrijgbaar in grijs & bruin mix tinten of in volledige grijs tinten.