Houdt de historische
waarde in leven

Grote voorraad recyled hout droog opgeslagen
Groothandel & losse afname
Wij kunnen planken leveren in vrijwel elk gewenste maatgeving

Barnwood planken

Barnwood hout

De vraag die wij regelmatig krijgen is ‘wat is barnwood hout?’ Barnwood hout is een verzamelnaam voor oud hout wat getekend is door weer en wind. Door de jaren heen heeft het hout een mooie structuur gekregen. Dit hout is jarenlang gebruikt als gevelbekleding voor barns (schuren) of huizen. Deze gebouwen zijn vaak meer dan 100 jaar oud.

Barnwood planken

Wij halen dit hout weg uit heel Europa, voornamelijk uit landen zoals: Bosnië, Kroatië, Oostenrijk en Oekraïne. De planken kunnen bijvoorbeeld afkomstig zijn van verlaten veldschuren in het hooggebergte van de Alpen. Als eerst wordt het gebouw gesloopt en geëxporteerd naar ons. Zodra we de barnwood planken binnen hebben worden ze gedroogd in een droogkamer. Door het drogen worden levende organismen gedood. Nadat de planken uit de droogkamer komen worden ze ontdaan van spijkers. Na deze bewerkingen worden onze barnwood planken geborsteld (outsides) of geschaafd (insides). Geborsteld hout heeft een wat stoerder en robuustere uitstraling. Doordat het hout wordt ontdaan van vuil en spijkers zijn de prachtige groeven en oude spijkergaten weer goed zichtbaar. Geschaafd barnwood is glad hout. Na het schaven zijn de vlam structuren goed zichtbaar en is het hout wat lichter van kleur. Waardoor je een warme en karakteristieke uitstraling creëert. 

Voor zowel particulier als zakelijk maken wij barnwood panelen, dit zijn panelen die perfect te gebruiken zijn voor diverse interieur toepassingen. Omdat het om hergebruikt hout gaat, is barnwood heel duurzaam. Doordat het hout anders vernietigd zou worden, krijgt het zo een tweede leven. 

Naast dat we planken in ons assortiment hebben, verkopen we ook barnwood balken. Deze balken komen net als onze planken rechtstreeks uit oude gebouwen. Onze balken worden ook wel gebinten genoemd. De balken hebben jaren lang dienst gedaan als constructie. Vaak worden de balken opnieuw gebruikt voor zichtbaar constructiewerk binnenshuis. Daarnaast zijn barnwood balken erg populair als bijzonder interieur object of meubelstuk. Bij Historisch Hout bent u verzekerd van authentieke oud eiken balken met een unieke uitstraling. 

Barnwood planken kopen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!