Barnwood ‘Fichte’

€ 1,21
€ 1,00 excl. btw
Op voorraad

Uitvoering

Bent u bijvoorbeeld hout benodigd voor een paneel van netto 250x80 cm? Vul dit als volgt in: Lengte 250 cm, Breedte 80 cm. U dient hiermee een offerteaanvraag in voor voldoende hout benodigd voor uw project. * Totaal breedte kan uit meerdere planken bestaan, de plank breedte zit tussen de 10-30 cm. * Planken worden geleverd met overlengte & overbreedte, ofwel niet op maat gezaagd (optioneel wel mogelijk, benoem dit in het onderstaande notitie veld). Opzoek naar verschillende lengte & breedte maten? Vul de lengte en breedte maten per plank(en) apart in en voeg ze toe aan de offerte aanvraag. Dien de offerteaanvraag hierna gezamenlijk in.

Maatvoering

Notitie

Toevoegen aan prijsopgave Showroom bezoeken

Door de extreme weersinvloeden hoog in de Alpen zijn de naaldhout planken vaak prachtig diep gegroefd. Door de felle zon in de zomer en winter ontstaan er unieke kleurpatronen in het hout. De planken zijn te gebruiken voor diverse interieur & exterieur projecten!

Barnwood hout op bestekafname (verkoop per planken). Wilt u zelf uw planken uitzoeken? Kom dan gerust langs in onze houtloods!

✓ Unieke planken uit de hoge Alpen
✓ Geleverd in héél NL & BE
✓ Advies nodig? Neem contact op!

Beschrijving

De herkomst van barnwood grenen

U komt ze vast wel eens tegen in het echt of op de foto: de oude schuren, boerderijen en berghutten hoog in de Alpen. Die schuren zijn vaak ouder dan ons zelf. Deze schuren worden onder andere gebruikt voor het opslaan van hooi. In de zomer wordt er dan vaak voedsel opgeslagen wat het vee in de winter eet. Door de extreme weersinvloeden hoog in de Alpen zijn de naaldhout planken vaak prachtig diep gegroefd. Door de felle zon in de zomer en winter ontstaan er unieke kleurpatronen in het hout. De planken krijgen dan een zwartgrijze tot lichtbruine kleur, dit noemen ze ook wel ‘Sonnengebrant’. Zodra de schuren er aan toe zijn om gesloopt te worden, kopen wij deze schuren op. Die worden vervolgens gesloopt en getransporteerd naar Nederland. Zodra het hout in Nederland is aangekomen wordt het hout naar de droogkamer gebracht. Daar wordt het barnwood grenen (Fichte) gedroogd voor interieur gebruik. Tevens is het drogen tegen eventuele insecten.

Toepassingen grenen planken

Na het droogproces komen de planken bij ons binnen. Wij gaan ze als eerst sorteren op kleur en lengte. Hierna wordt het hout ijzer vrij gemaakt. Vaak zitten er nog spijkers, scherven en kogels van vroeger in het hout. Daarna wordt het grenen/zacht hout geborsteld. Dit doen we doormiddel van een borstel machine. Het vuil wordt verwijderd waardoor de mooie structuren en noesten weer zichtbaar zijn. Het barnwood grenen wordt ook wel Barnwood Fichte genoemd. In Oostenrijk wordt dit begrip ook vaak gebruikt als benaming voor grenen hout. Dit mooie bouwmateriaal wordt veelal gebruikt als dakbeschot, wandbekleding, en gevelbekleding. Ook produceren wij van ons barnwood grenen prachtige loftdeuren. Deze zijn te bezichtigen in onze showroom en worden op maat gemaakt!

Doordat elke plank een eigen verhaal heeft, ontstaat er een divers patroon aan kleuren en  structuren. Ofwel hout waar u nooit op uitgekeken raakt! Daarnaast is barnwood grenen ook goed te gebruiken voor andere interieur toepassingen. Denk hier bijvoorbeeld aan het maken van robuuste bar. In veel Oostenrijkse aprés ski tenten wordt het hout dan ook als bar bekleding gebruikt! Naast dat wij hier planken van verkopen, hebben wij ook barnwood grenen plaatmateriaal in ons assortiment. Deze platen worden bijvoorbeeld gebruikt bij het maken van keukenfrontjes.

Barnwood grenen behandelen

Barnwood is een begrip voor oud naaldhout en oude eiken planken. Naast Barnwood “Fichte” verkopen wij nog meer soorten barnwood. Deze zijn allemaal te vinden op onze site. Wij krijgen daarbij ook vaak de vraag moet je barnwood behandelen? Wij adviseren je dan om een transparante lak (skylt) of olie te gebruiken. Hiermee behoudt je de unieke kleuren die het hout heeft gekregen door de extreme weersomstandigheden. Doordat de planken worden hergebruikt werk je mee aan een circulaire wereld. Wij geloven erin dat dit hout een tweede leven verdient. Dus ben je op zoek naar een uniek soort hout, wat direct opvalt in je interieur? Kies dan voor Barnwood Fichte! Om ons barnwood Fichte te bewonderen bent u van harte welkom in onze houtloods!

Toepassingen
Keukens
Gevelbekleding
Dakbeschot
Interieurbouw
Meubels
Wandbekleding
Plafond

Bent u hout benodigd voor een paneel van netto 250×80 cm? Vul dit als volgt in: Lengte 250 cm, Breedte 80 cm. U dient hiermee een offerteaanvraag in voor voldoende hout benodigd voor uw project.

* Totaal breedte kan uit meerdere planken bestaan, de plank breedte zit tussen de 10-30 cm.
* Planken worden geleverd met overlengte & overbreedte, ofwel niet op maat gezaagd (optioneel wel mogelijk, benoem dit in het onderstaande notitie veld).

Opzoek naar verschillende lengte & breedte maten? Vul de lengte en breedte maten per plank(en) apart in en voeg ze toe aan de offerte aanvraag. Dien de offerteaanvraag hierna gezamenlijk in.

Ons barnwood Fichte worden in 2 verschillende kleuren uitgevoerd, namelijk: bruin & grijs.