Bouwvakborrel!
26 juli vanaf 15:00 gesloten.

Houdt de historische
waarde in leven

Zelf uw oude eiken planken uitzoeken
Ook geopend op zaterdag.
Omvangrijke collectie barnwood

Geborstelde wagonplanken

“Afkomstig uit oude wagons”

Eiken wagonplanken

Altijd al mooie geborstelde wagonplanken willen hebben met een Historische waarde? Wij hebben een groot assortiment aan Historische planken of balken. Historische eiken planken met een authentieke uitstraling? Geborstelde wagonplanken is wat u zoekt! Wagonplanken hebben dienst gedaan als vloerdelen in oude goederenwagons uit Frankrijk. Na tientallen jaren van gebruik komen de materialen vrij bij het slopen van de oude wagons. Historisch Hout heeft nauw contact met slopers in Frankrijk, wij kopen de partijen en transporteren ze naar Nederland!

Wijnpersplanken

Historisch Hout importeert oude wijnpersbalken afkomstig van oude graanschuren & wijnpersen uit de zuid oost-Balkan landen. De vaak leegstaande schuren worden gekocht van de lokale beheerders, hierna worden de schuren handmatig gesloopt, de balken worden gesorteerd op lengte en kwaliteit en verpakt tot vervoerbare pakketten. De schuren zijn vaak meer dan 150 jaar oud! Wijnpersplanken zijn een perfect alternatief voor oude wagonplanken, ze zijn verkrijgbaar in langere en bredere maten! Daarnaast zijn ze een stuk goedkoper dan een wagonplank.

Enthousiast geworden over onze geborstelde wagonplanken?

En wil je meer informatie of heb je een vraag over ons assortiment?

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Spoorplanken

Naast onze wagonplanken & wijnpersplanken hebben wij ook geborstelde oude Eiken spoorplanken op voorraad. Deze zijn duurzaam en hebben een karakteristieke, robuuste en warme uitstraling. Onze geborstelde  spoorplanken vinden hun verleden in de Nederlandse spoorwegen en zijn een perfect alternatief voor eiken wagonplanken. Onze planken zijn schoon en bevatten geen creosoot/carbeleum. De spoorplanken zijn gedroogd tot 12% waardoor ze perfect bruikbaar zijn voor interieurtoepassingen!

Wij kunnen specifieke orders spoorplanken voor u produceren, zoals specifieke maatgeving of bijvoorbeeld vloerdelen.

Raak ook verliefd
Ervaar het karakter en schoonheid van pure producten