Houdt de historische
waarde in leven

Ruime collectie oud eiken balken.
van 2 tot 10 meter lang
Ook geopend op Zaterdag

Geleefde eiken balken

“Mooie artistieke eiken balken”

Bewerking Wijnpersplanken

Zodra de geleefde balken in Nederland aankomen krijgen ze eerst een hittebehandeling tegen eventueel aanwezig ongedierte. Hierna worden de Wijnpersbalken herzaagd tot dunnere wijnpersplanken die geschaafd of geborsteld kunnen worden.

Groothandel in oude eiken planken & balken.

Historisch hout is een houthandel gespecialiseerd in historisch bouwmateriaal, wij verkopen sorteren en bewerken  geleefde eiken balken, Barnwood, wagondelen en Wijnpersplanken naar wens van onze klant. Door een grote voorraad oud hout in onze houtopslag in Haarle leveren wij veel van onze materialen uit voorraad!  Veel van onze geleefde eiken balken worden verzaagd tot planken die geschikt zijn voor de meubelmakerij en interieurbouw. Bent u meubelmaker en gebruikt u met enige regelmaat oud eiken? Neem contact met ons op voor een zakelijke prijs op maat! Wij leveren veel van onze wijnpersplanken in pakketvorm aan meubelmakers & interieurbouwers!

Enthousiast geworden over onze geleefde eiken balken?

En wil je meer informatie of heb je een vraag over ons assortiment?

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Eiken wagonplanken

Op zoek naar Historische eiken planken met een authentieke uitstraling? Dan zijn Wagonplanken wat u zoekt! Wagondelen hebben dienst gedaan als vloerdelen in oude goederenwagons uit Frankrijk. Na tientallen jaren van gebruik komen de materialen vrij bij het slopen van de oude wagons. Historisch Hout heeft nauw contact met slopers in Frankrijk, wij kopen de partijen en transporteren ze naar Nederland!

Spoorplanken

Naast onze wagonplanken & wijnpersplanken hebben wij oude Eiken spoorplanken op voorraad. Deze Eiken spoorplanken zijn gezaagd uit geleefde eiken balken. Deze zijn duurzaam en hebben een karakteristieke, robuuste en warme uitstraling. Onze spoorplanken vinden hun verleden in de Nederlandse spoorwegen en zijn een perfect alternatief voor eiken wagonplanken. Onze planken zijn schoon en bevatten geen creosoot/carbeleum. De spoorplanken zijn gedroogd tot 12% waardoor ze perfect bruikbaar zijn voor interieurtoepassingen!

Raakt ook verliefd
Ervaar het karakter en de schoonheid van pure producten