Houdt de historische
waarde in leven

5 varianten Barnwood wandbekleding!
Snel & simpel te plaatsen
Te bestellen in onze webshop

HOUTEN WANDBEKLEDING “ALPINE WOOD”

“Sonnengebrant hout afkomstig van Oostenrijkse veldschuren”

Houtenwandbekleding ‘Alpine Wood’

Haalt u graag de Oostenrijkse Alpen in huis? Kies dan voor onze Alpine wood wandbekleding! Wij hebben 2 varianten in ons Alpine wood wandbekleding namelijk een variant in grijstinten en een variant in bruintinten. Wij herzagen onze barnwood wandbekleding uit oude gevelbekleding van Oostenrijkse schuren & huizen, deze objecten stonden meestal in het hooggebergte waardoor de planken de meest zware weersomstandigheden hebben meegemaakt!

Zodra deze schuren gesloopt worden houden wij ons aanbevolen voor de aankoop van de vrijkomende planken. Het hout wordt terplekke gesorteerd op kleur en kwaliteit om vervolgens geëxporteerd te worden naar Nederland. Zodra het sloophout in Nederland aankomt wordt het hout gedroogd en vrij gemaakt van metaal. Het drogen gebeurt in een professionele droogkamer. Het barnwood wordt terug gedroogd tot circa 10/12% hierna is het geschikt voor interieur gebruik. Tevens is het drogen ook zeer nuttig tegen eventuele insecten, die overleven dit proces namelijk niet. 

ENTHOUSIAST GEWORDEN OVER ONZE HOUTEN WANDBEKLEDING "ALPINE WOOD"?

En wil je meer informatie of heb je een vraag over ons Barnwood?

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Herkomst houten wandbekleding ‘Alpine Wood’

Onze houten wandbekleding ‘Alpine Wood’ komt zoals hierboven al uitgelegd weg uit de Alpen. De oude schuren hoog in de bergen werden destijds voornamelijk gebruikt voor het opslaan van voedingstoffen voor het vee. Dit voer werd in de winter naar het dal gebracht om het vee te voeren. Door de extreme weersinvloeden hoog in de alpen heeft het hout mooie texturen en een geleefde uitstraling. Door de vele zon & sneeuw ontstaan er bijzondere kleurpatronen. Vaak krijgen de planken een grijze kleur bij veel regen & sneeuw. De lichtbruine kleur ontstaat juist wanneer ze vol in de zon staan, dit noemen ze ook wel ‘sonnengebrant’. De namen van de 2 varianten zijn vernoemd naar de kleursortering namelijk “Grey weathered en “Grooved brown”

Enthousiast geworden van onze ‘Alpine Wood’ wandbekleding? Bestel dan eenvoudig de wandbekleding op onze webshop! Ben je toch opzoek naar een andere uitstraling? Bekijk dan variant ‘French oak’ of ‘From the Balkans‘ wandbekleding.


Toepassingen Maten & voorraad
wanden Lengtes: 117-122 cm
horeca Breedte: 8-10-12-14 cm
Plafonds Dikte: 8-11 mm
Lambrisering Prijs:  €50,- per doos a 0,8 m2.
Voorraad: Ja
Kleur: grijstinten of bruintinten
Download productblad
Raak ook verliefd
Ervaar het karakter en de schoonheid van pure producten