Houdt de historische
waarde in leven

Binnen 3 werkdagen verstuurd
Maar liefst 5 varianten beschikbaar
Snel & simpel te monteren

HOUTEN WANDBEKLEDING “FRENCH OAK”

“Unieke eiken wandbekleding- snel en simpel te plaatsen”

Houten wandbekleding van oude Franse fruitkisten  

Ben je op zoek naar wandhout met een geleefde uitstraling en een uniek verhaal? Wij hebben de beschikking over een grote partij oude Franse fruitkisten! Gelukkig worden de kisten niet verschredderd maar netjes handmatig gedemonteerd. Deze fruitkisten zijn zeker niet aan het einde van hun latijn! De reden van de demontage is wetgeving, het meeste fruit wordt tegenwoordig verplicht in kunststof kratten vervoerd en opgeslagen. Hierdoor zijn de houten kratten overbodig geworden. Historisch Hout is gespecialiseerd in de verwerking van hout met een verleden en hout wat vrijkomt van sloop of demontage projecten, zo ook het hout van deze Franse fruitkisten. Wij hebben in ons fruitkisten hout 2 sorteringen gemaakt, de bodems van de fruitkisten zijn namelijk veelal blootgesteld aan fruitsappen die diep in het hout zijn getrokken. Doordat de bodems dus vaak vochtig waren door de fruitsappen zijn deze planken wat dieper uitgesleten en hebben ze een mooie bruinachtige kleur gekregen. De zijkanten van de kratten zijn juist veel blootgesteld aan de zon en aan de regen, hierdoor zijn de planken van de zijkanten juist mooi vergrijsd! 

French Oak grey weathered 

De term Grey weathered zegt eigenlijk in het Engels al wat het is; grijs verkleurd hout. Maar niet alleen de grijze tint geeft zijn charme aan dit type hout. Oude spijkergaatjes waarmee de kratten zijn gemonteerd zijn ook veelvoorkomend! Met een beetje geluk vindt je ook nog zwarte letters van de oorspronkelijke fruit teler op je wandhout! De grijze tint van het hout is vrij egaal, hierdoor merken wij dat de meeste mensen vinden dat deze variant een rustigere uitstraling heeft dan bijvoorbeeld Alpine Wood Grey weathered. Twijfel je nog? Bestel dan een samplebox of komt langs in onze showroom! De individuele plankjes zijn ongeveer 8-11 mm dik,  117-122 cm lang en circa 12 cm breed. 

French oak Fruity brown 

Ondanks dat de French oak fruity brown van dezelfde fruitkist komt dan het grey weathered wandhout heeft deze toch een heel andere uitstraling! Hoe dat kan? Nou de bodems van de fruitkisten zijn natuurlijk veel zwaarder belast, De zure fruitsappen zijn diep het hout ingetrokken en hebben de plankjes een mooie bruine kleur gegeven, daarnaast zijn de bodems vaak vochtig en drogen veel minder snel dan de zijwanden. Wanneer wij deze plankjes borstelen kun je het intensieve gebruik goed terugzien, ze zijn namelijk veel dieper gegroefd dan de “Grey weathered”! French Oak fruity brown wandhout geeft een mooie warme uitstraling aan je wand, plafond of keukenkastje! De individuele plankjes zijn ongeveer 8-11 mm dik, 117-122 cm lang en circa 10 cm breed.

ENTHOUSIAST GEWORDEN OVER ONZE HOUTEN WANDBEKLEDING ''FRENCH OAK''?

En wil je meer informatie of heb je een vraag over ons assortiment?

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Waarom barnwood French Oak in uw interieur?

Natuurlijke materialen zijn al jaren populair in onze woningen. Ook houten wandhout tegen de muur, hoofdeind of zelfs je hele plafond zijn aan een heuse revival toe!  Het zorgt voor een warme en sfeervolle uitstraling, het is duurzaam en het is goed voor de akoestiek. Wil je ook graag een houten wand in je interieur? Wij willen je graag inspireren en uitleg geven over onze 5 verschillende soorten wandhout! Namelijk: “French oak fruity brown”“French oak grey weathered”  “Alpine wood grooved brown”“Alpine wood grey weathered” en “From the balkans” Elk type verteld zijn eigen verhaal en draagt zijn unieke eigen verleden!

Montage van ons barnwood French Oak

Voor de verwerking adviseren wij een flexibele montagekit. Breng dit in 2 à 3 lijmrillen aan op de achterzijde van de planken. Druk daarna de plank op een vlakke achtergrond. Zorg dat de achtergrond goed vet en vochtvrij is. Gebruik zo nu en dan ook kleine spijkers wanneer mogelijk om de plankjes in de lijm te fixeren. Houd aan de randen circa 3 mm sparing aan. Hout kan immers werken en moet daarom de ruimte krijgen om iets te kunnen werken. De flexibele montagekit vindt je hier in onze webshop.

Raak ook verliefd
Ervaar het karakter en de schoonheid van pure producten