Houdt de historische
waarde in leven

Grote voorraad barnwood naaldhout!
Ook meubelplaten van Barnwood naaldhout & eiken
Zelf uw hout uitzoeken

Oud grenen en vuren barnwood planken

Grenen houtsoort voor prachtige meubels.

Afkomst van oud grenen hout

Grenen is een soort wat veel gebruikt wordt met interieur toepassingen. De meeste grenen komen uit het noordelijke halfrond. Al vind je grenen ook in Chili, Zuid-Afrika, Brazilië, Nieuw-Zeeland, Midden en Zuid-Europa. De takken groeien in kransen om de stam heen. De groeigebieden zijn zeer verspreid. Dus de afmetingen en kwaliteiten verschillen dus ook behoorlijk. De grenen bomen kunnen wel zo’n 35 meter hoog worden, met een diameter van 30 en 50 cm. De kernhout is licht tot roodbruin-geel. Het spinthout is wit tot geelachtig wit. Door weersomstandigheden kan het hout wel gaan verkleuren.

Diverse toepassingen van oude grenen barnwood planken

Grenen is een prachtige houtsoort, waarmee je prachtige meubels van kan maken. Vele mensen kiezen voor oud grenen planken omdat het een zeer bruikbare houtsoort is. Ook de duurzame kant van oud grenen hout is uitstekend om sterke meubels van te maken. Van deze houtsoort kun je dus behoorlijk veel mooie en leuke meubels creëren. Zo kun je van oud grenen planken kasten, tafels en stoelen maken. Maar je kunt er ook een hele mooie vloer van maken. Een vloer is erg bepalend in een ruimte. Kies daarom een oud grenen vloer die bij u past. De oude grenen vloerplanken staan voor rust en gezelligheid.

Duurzaamheid en bewerkbaarheid van oud grenen hout

De hardheid van oud grenen barnwood planken is net iets minder dan eiken parket, het is dan ook een goedkoper alternatief. Wel is het zo dat oude grenen vloerplanken met de jaar harder worden. Omdat de kwaliteit van oud grenen hout ten opzichte van vuren echt een stuk beter is werden oude grenen planken vroeger ook veel gebruikt. Soms worden er nog tafels en bedden van gemaakt. De voordelen van oud grenen hout is dat het een mooie rechte nerf heeft, het duurzaam door de hars is en het hout water afstoot. Het is ook nog eens goed te bewerken zoals boren, zagen en lijmen. De nadelen van oude grenen planken zijn dat je er af en toe hars in kan tegen komen en dit kan dan gaan plakken. En als laatst sommige mensen vinden het wel is lastig om het hout te bewerken met handgereedschap. Bij Historisch Hout kun je terecht voor je oud grenen barnwood planken maar ook oud grenen vloerplanken.

Heeft u een vraag of wilt u ons assortiment eens in het echt bekijken? U kunt zelf uw gewenste planken uitzoeken. Dan dient u alleen een afspraak te maken via onderstaande button. 

Neem contact op

Oude grenen en vuren barnwood planken

Op een dag ontstond de vraag vanuit onze klanten naar Reclaimed eiken plaatmateriaal. Wij maken dan ook plaatmateriaal van oud grenen en vuren planken. Wij zijn onze eigen reclaimed ‘outsides’ platen gaan produceren. Na het sorteren van geschikt reclaimed fineer worden de toplagen op dikte gemaakt en verlijmd op een drager van berken multiplex. Hierdoor ontstaat een stabiele plaat die geschikt is voor interieurtoepassingen! Wij kunnen deze op maat voor u produceren, hierdoor bespaart u vaak veel onnodig afval. Wij produceren ook deurpanelen, deze beplakken wij 2 zijdig met reclaimed eiken fineer.

Enthousiast geworden over onze oud grenen en vuren planken?

En wil je meer informatie of heb je een vraag over ons assortiment?

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Raak ook verliefd
Ervaar het karakter en schoonheid van pure producten