10% WEBSHOP KORTING
Kortingscode:voorjaarskorting2023

Houdt de historische
waarde in leven

Duurzaam ondernemen
Grote voorraad prachtig oud hout
Eigen webshop met unieke producten

BARNWOOD DEUR “OAK”

“Maatwerk binnendeuren geproduceerd uit oud eiken hout”

Barnwood deur

Bij een barnwood fineerdeur bestaat de kern van deur uit een stabiele deurkern. Dit is een constructieve plaat die je uiteindelijk niet weerziet. Het voordeel van deze plaat is dat er geen klampen benodigd zijn en de deur dus een strakkere uitstraling heeft. Daarnaast kun er met dit type deur ook voor kiezen om de nerfrichting horizontaal uit te voeren. De toplaag van barnwood eiken die wij op een speciale manier verlijmen geeft het karakter aan de deur. Rondom de deur zitten eiken kantlatten, hierdoor heb je voldoende body om de houten deur op diverse manieren te laten scharnieren, zoals taatsscharnieren, blinde scharnieren, en de standaard scharnieren.

Karaktervolle eiken binnendeur

De kernplaat wordt 2 zijdig bekleed met dunne lagen hout. Een ander woord voor dunne lagen hout is “houtfineer”. Onze barnwood deur is  te bestellen in geborsteld en geschaafd oud eiken uitstraling, ofwel de Outsides en Insides variant. Standaard produceren wij deze deuren in +- 40 / 44 mm dik afhankelijk van de variant die u kiest. Aangezien deze deuren in onze eigen werkplaats worden geproduceerd bieden wij maatwerk aan, zelfs kamerhoge deuren behoren tot de mogelijkheid! 

Wij werken met een 3 tal uitvoeringen in de Outsides en Insides uitstraling. 

Namelijk: 

  • Horizontaal fineer (doorgaande lamel) 
  • Verticaal (doorgaande lamel) 
  • Verticaal (wildverband verlijmd) 

Daarnaast hebben we een aantal verschillende manieren van afwerken; we kunnen de scheuren & knoesten zwart/antraciet dichtzetten of juist afstoppen in eikenkleur! Daarnaast kunnen we bij de insides variant de deur voorzien van een V groef. Dit is net een andere uitstraling dan een vlakke deurplaat. Benieuwd naar hoe zo’n deur er in het echt uit ziet? Bezoek dan snel onze showroom! Maak een afspraak en kom vrijblijvend bij ons langs. 

Deuren op maat

Onze maatwerk deuren worden met zorg gemaakt door vakmensen. Wij verwerken hierbij hoogwaardig reclaimed eiken hout afkomstig uit Europa. Als historische houthandel kopen wij rechtstreeks bij de bron de beste partijen reclaimed hout in. Door de jaren heen hebben onze werknemers ervaring opgedaan in de diverse uitstralingen en patine die voorkomen in recycled hout. Door onze kennis over historische bouwmaterialen kunnen wij deuren produceren passend bij uw wensen! Tevens draagt u bij aan een circulaire economie door te kiezen voor onze deuren er wordt tenslotte geen boom voor gekapt!

Ben je op zoek naar een “fichte” binnendeur? Die hebben we ook! Klik dan hier.

Neem contact met ons op voor een offerte of een bezoek aan onze showroom!


Toepassingen Maten & voorraad
Buitendeur Lengtes: 180-300cm
Loftdeur Breedtes: 80-120 cm
Binnendeuren Dikte: 40-43 mm (andere maten op aanvraag)
Voorraad/prijs: Maatwerk (prijs op aanvraag)

Enthousiast geworden van onze barnwood deuren?

Wilt u meer informatie of heb je een vraag over onze barnwood deur "Oak"

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
RAAK OOK VERLIEFD
Ervaar het karakter en de schoonheid van pure producten