Houdt de historische
waarde in leven

Nieuwbouw villa Kapellen (BE)

Deze luxueze nieuwbouw villa in de omgeving van Antwerpen is volledig in oude stijl opgetrokken zonder oog te verliezen voor enig detail, het metselwerk is opgetrokken uit oude steentjes en is bewust scheef opgemetseld. Bepaalde muren in de woning lopen ook bewust weg en zijn zichtbaar “scheef”. Net als het stucwerk wat niet recht loopt zodat de deuren boven of onder smaller zijn dan aan de andere kant.

Authentieke bouwmaterialen

Om een aannemer te vinden die aan deze bouweisen kon voldoen was geen makelijke zaak volgens de bewoners. Naast de keuze om op deze manier te bouwen zochten de bewoners ook authentieke bouwmaterialen om hun woning karakter en een warme uitstraling te geven. Hiervoor zijn diverse items afgenomen bij Historisch Hout, zoals barnwood eiken gevelbekleding die is toegepast op 1 van de vleugels van de woning.

Hiernaast zijn er diverse oud eiken balken afgenomen voor de constructie van zowel de kap als tussen de eerste en de 2e verdieping. Daarnaast is de trap naar boven uitgevoerd in geborstelde eiken planken.

nl-NL