Bouwvakborrel!
26 juli vanaf 15:00 gesloten.

Houdt de historische
waarde in leven

Verkrijgbaar in bruin & grijstinten
Op voorraad
Hout met karakter

Barnwood grenen

“Sonnengebrant hout afkomstig van Oostenrijkse veldschuren”

 

‘Sonnengebrant’ naaldhout

U heeft ze vast wel eens gezien; oude schuren, boerderijen en berghutten hoog in de Alpen, vaak ouder dan ons zelf. Door de extreme weersinvloeden in de Alpen zijn deze naaldhout planken prachtig diep gegroefd. Door de felle zon ontstaan er unieke kleurpatronen van zwartgrijs tot lichtbruin, dit noemen ze ook wel ‘Sonnengebrant’. Zodra de planken bij ons in de opslag liggen hebben ze een hele reis gemaakt, de spijkers zijn getrokken en ze zijn gesorteerd op kleur en lengte!

Barnwood “Fichte”

Barnwood grenen wordt ook wel Barnwood Fichte genoemd, zo wordt het in de volksmond in Oostenrijk ook wel genoemd. Dit authentieke bouwmateriaal wordt veelal gebruikt als dakbeschot, wandbekleding of gevelbekleding doordat de planken stuk voor stuk identiek zijn ontstaat er een divers patroon aan kleurenschakeringen en structuur. Ofwel hout waar u nooit op uitgekeken raakt! Ook is barnwood grenen goed te gebruiken voor meubels en andere items.

Enthousiast geworden over ons barnwood grenen?

En wil je meer informatie of heb je een vraag over ons assortiment?

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Barnwood is een begrip voor oude vuren/grenen en eiken planken, afkomstig van oude veldschuren en berghutten uit de Alpen. Vroeger dienden deze planken als gevelbekleding. Door de weersinvloeden is het hout getekend door weer en wind. Barnwood planken hebben een unieke kleur en structuur. Wij kunnen deze planken ook voorzien van mes en groef.

Toepassingen Maten & voorraad
Keukens Lengtes: 100 – 400 cm
Gevelbekleding Breedte: 15-40 cm
Dakbeschot Dikte: +- 2/3 cm
Interieurbouw Prijs: vraag prijslijst
Meubels Voorraad: Ja
Wandbekleding Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.
Plafond
Download productblad
Raak ook verliefd
Ervaar het karakter en de schoonheid van pure producten