Houdt de historische
waarde in leven

Ruime collectie blokwanden in voorraad
Lengtes van 1 tot 7 meter
geborsteld of geschaafd

Blokwanden

“Wijnpersbalken en wijnpersplanken”

Historisch hout verkoopt een groot assortiment authentieke wijnpersbalken vanuit een imponerende voorraad. Jarenlang hebben de balken dienst gedaan als massieve buitenmuren van wijnpersen & boerderijen in Zuid-Oost Europa. Door decennia jaren blootstelling aan weer en wind zijn de planken gevormd zo als ze nu zijn.

Voordat de balken in Nederland aankomen hebben zij een hele reis ondergaan, de gebouwen worden gedemonteerd en ter plekke wordt een sortering gemaakt in kwaliteit en lengte. Tenslotte gaan de balken op transport naar Houtdrogerij Gendringen, hier wordt een ISPM15 behandeling uitgevoerd tegen eventueel aanwezig ongedierte.

Enthousiast geworden over ons blokwanden?

En wil je meer informatie of heb je een vraag over ons assortiment?

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij importeren oude wijnpersbalken afkomstig van oude graanschuren & wijnpersen uit de zuid oost-Balkan landen. De vaak leegstaande schuren worden gekocht van de lokale beheerders, de schuren worden hierna handmatig gesloopt, de balken worden gesorteerd op lengte en kwaliteit en verpakt tot vervoerbare pakketten. De schuren zijn vaak meer dan 150 jaar oud!

Bewerking Wijnpersplanken

Zodra de balken in Nederland aankomen krijgen ze eerst een hittebehandeling tegen eventueel aanwezig ongedierte. Hierna worden de Wijnpersbalken herzaagd tot dunnere wijnpersplanken die geschaafd of geborsteld kunnen worden.

Groothandel in oude eiken planken & balken.

Historisch hout is een houthandel gespecialiseerd in historisch bouwmateriaal, wij verkopen sorteren en bewerken Oude eiken balken, Barnwood, wagondelen en Wijnpersplanken naar wens van onze klant. Door dat wij een grote voorraad oud hout hebben in onze houtopslag in Haarle leveren wij veel van onze materialen uit voorraad! Veel van ons oud eiken wordt verzaagd tot planken geschikt voor de meubelmakerij en interieurbouw. Bent u meubelmaker en gebruikt u met enige regelmaat oud eiken? Neem contact met ons op voor een zakelijke prijs op maat! Wij leveren veel van onze wijnpersplanken in pakketvorm aan meubelmakers & interieurbouwers!

Raak ook verliefd
Ervaar het karakter en de schoonheid van pure producten